Datteren dør, men gjenopplives like etter. Nå advarer pappaen mot viruset som rammer spedbarn!

916

Som vi alle vet kommer forkjølelse og influensa nesten alltid bankene på døren i vinterhalvåret. Vi ser det som naturlig å føle seg litt dårlig da, mye på grunn av klimaet. Men det er viktig å huske at ikke alle influensaer og forkjølelsesymptomer er en naturlig del av det å være syk.

Det har en far lært seg etter en skrekkopplevelse med familiens lille datter. Noe han valgte å dele på Imgur – for å advare andre foreldre om viruset som mange tror er en vanlig forkjølelse.

Det var i februar at familien opplevde noen slitsomme dager på sykehuset i Memphis, USA. Deres lille datter hadde vært syk en stund, av noe som virket som en forkjølelse. Men det hele virket mystisk og når hun aldri ble bedre bestemte de seg for å kjøre til akutten.

baby1

Der fant de ut noe forferdelig. Den lille jenta led av hjernehinnebetennelse og inne på sykehuset skjedde det utenkbare.
«Så fort de tok hånd om henne, gikk pulsen hennes ned. Hun var på vei til å dø. Men de lykkes å gjenopplive henne og koble henne til en respirator», skriver pappen på Imgur.

Etter den skrekkopplevelsen diagnoserte legene henne med RS-virus, eller respiratorirsk syncytievirus. Noe som begynner som en vanlig forkjølelse med hoste, rennende nese og lite feber. Det er ingen fare for eldre barn og voksne, men barn som er opp til ett år kan bli ordentlig syke med anstrengte hoste og vanskeligheter for å puste.

Legene fortalte faren at om foreldrene ikke hadde vært oppmerksomme og kommet til sykehuset kunne det gått riktig ille. Bare en uke før hendelsen ante ikke faren noenting om det alvorlige viruset. Derfor vil han nå advare foreldre over hele verden – og minner om at det er utrolig viktig med rene hender når man er i kontakt med spedbarn.

baby3

 

[adsense2]

 

Pappaen vil framfor alt advare mot RS-virus ettersom det så lett kan bli tatt for å være en vanlig forkjølelse. Symptomene er de samme, men ring sykehuset eller besøk akutten om du opplever følgene:

– Om du ikke får samme kontakt med barnet som vanlig, om det er uinteressert av omgivelsene og virker veldig trøtt.
– Om barnet ikke orker spise.
– Om barnet har problemer med å puste, eller vanskelig med å holde pusten jevn.
– Om barnet er blekt eller blå aktig, det blåe kan synes mest på leppene og under neglene.
– Om barnet hoster så det blir vanskelig for dem å puste eller spise.

baby4

Det er viktig å huske at om man rammes av viruset behøver det ikke være fordi man har vært ute når det har vert kaldt. Det handler istedet om smuss i hverdagen og hoste og nysing rett ut i luften.
3 uker senere tok faren bildet nedenfor. Familiens lille datter, som dessuten hadde bronkitt, lungeinfeksjon og en alvorlig skadet lunge, overlevde mot alle odds. For familien er hun et lite mirakel. En født kjempe!

«Vær så snill, vask hendene deres før dere ta i det små livene. Og pass på å kle de skikkelig før du går ut.»


DEL dette da det kan redde ett spedbarns liv!