10. juli 2024

Faren ga fra seg babyen når han så ansiktet. 21 år senere viser hun at skjønnhet kommer innenfra!

For 21 år siden fødte Irina Nezhentseva en etterlengtet datter.

Men hun merket ganske så snart at det var noe som ikke var helt riktig. Mammaen oppdaget tidlig at datteren Katja begynte å få rynker i ansiktet. Som Irina oppfattet det aldret ikke barnets ansikt seg dag for dag, men snarere time for time. Katjas far ble forskrekket og forlot familien ettersom han ikke klarte å se at datteren eldres så raskt.

«Jeg tålte ikke ungen», skal faren ha sagt før han pakket sakene sine og forlot huset.
Legene diagnoserte Katja med progeria, en ytterst uvanlig sykdom som gjør at kroppen aldres fortere. Rammede personer lever i gjennomsnitt 13,5 år, sjelden lengre enn til 16 års alderen.

Men mamma Irina bestemte seg for å ikke avskrekkes og gjorde alt for å gi sin datter en bra og trygg barndom. Hun behandlet hver dag som den var den siste med Katja, og overøste henne med kjærlighet.

katj1

Det var for 21 år siden Irina Nezhentseva fødte en datter i staten Novyj Urengoj, Russland. Like etter fødselen konstaterte legene at datteren, som ble døpt Katja, hadde en medfødt genetisk sykdom som gjorde at kroppen eldres cirka åtte ganger fortere enn normalt. Syndromet progeria er ekstremt uvanlig og rammer dessverre en nyfødt av 8 millioner.

Pappaen ville ikke ha noe med sin datter å gjøre og forlot familien når han fikk beskjeden.

katj2

Barn med progeria ser som ofte helt friske ut ved fødselen. Det er ikke før de er rundt 18-24 måneder gamle at alderdommen akselerer. Det finnes ingen kur mot sykdommen og de fleste som rammes av sykdommen dør tidlig. Men Katja skulle vise seg å trosse alle odds.

katj3

Katjas mor, Irina, bestemte seg for å gi datteren all sin kjærlighet og støtte i verden. Men det var ikke lett. De andre barna i området gjorde narr av Katja og forstod seg ikke på den rynkete lille jenta. «Mormor, hvorfor har du på deg minikjole», eller «hvorfor leker du med barn?» brukte barna spørre lille Katja. Irina ble sint når hun hørte hvordan Katja ble behandlet.

katj4

Men det var først når Katja begynt på skolen at hun selv forstod hvor ulik hun var de andre barna.

«Da innså jeg at ingen likte meg. Når jeg snudde meg om og viste ansiktet mitt ble folk redde. Jeg spurte meg selv, «hva har jeg gjort for å fortjene dette?» Men jeg fant aldri noe svar», sier Katja til siden Hefty og fortsetter:

«Jeg lurte mye på det. Men jeg kunne ikke bli akseptert for utseende mitt, så jeg bestemte meg å forsøke å forandre bildet av meg selv ved å vise min innside. JEg ville vise at jeg også var en sjarmerende og herlig jente, med mange fine egenskaper. Jeg er sikker på at det viktigste hos mennesker er deres innside.»

katj5

Og det er nettopp det hun gjorde. Det fantastiske var at folk begynte å se forbi Katja sin sykdom. Hun ble en favoritt på skolen og de som trakasserte henne ble raskt konfrontert av Katjas mange venner.

«Jeg aksepterte meg selv og lærte å elske meg selv. Jeg tenkte slik: det finnes faktisk bare 20 andre personer som meg i verden, det er jo faktisk veldig interessant!»

katj6

Katja sin livsglede overrasket de aller fleste hun traff på. Hun vokste opp til å bli en selvsikker, ung kvinne med drømmer for fremtiden, akkurat som alle andre. Hennes største mål i livet? Å være lykkelig!

katj7

I 21 års alder tok livet enda en vending for Katja. Hun traff sin kjæreste, Denis, på en noe uventet måte: han ringte henne med uhell etter å ha slått feil nummer. De begynte å prate og ble enige om å snart møtes. Snart var de forelsket. Når paret bestemte seg for å gifte seg var Katja overlykkelig.

katj8

Snart hadde paret enda flere herlige nyheter å dele. Katja var gravid og ventet sitt første barn. Noen var skeptiske til hennes beslutning for å føde barnet, men Dennis og Katja visste hva de ville. 0 måneder senere sa de velkommen til en frisk, liten baby!

katj9

«Jeg har det så bra og jeg er glad for at jeg hadde selvtilliten som hjalp meg gjennom alle de vanskelige stundene. Nå har jeg en kjæreste og har blitt belønnet med en vakker liten sønn, så hva kunne vært bedre?», sier Katja. 

 

[adsense2]

 

katj10

Katja sin fortelling er virkelig en viktig påminnelse om at ingenting, ikke engang en medisinsk diagnose, kan ta ifra ett mennesker retten til å være lykkelig. DEL gjerne om du er glad på Katjas vegne og du synes flere burde få sjansen til å lese hennes spesielle opplevelse. Skjønnhet kommer innenfra!