Har du noen tomme syltetøyglass hjemme? Da bør du vurdere å gjøre DETTE med dem!

94341

De fleste hjem resirkulerer glass, men har du tenkt på at istedenfor å samle det opp og dumpe det i en gjenbruksstasjon, så kan du bruke det til å lage noe hyggelig? Du kan for eksempel lage lykter for hjem og hage. Derfor er det lurt å samle på alle tomme glass, i hvert fall så lenge du kan finne en plass til dem.

Til dette trenger du:

  • syltetøyglass
  • dekorsteiner
  • Lim-pistol
  • LED telys

Slik gjør du:

Før vi begynner, så må glasset rengjøres grundig. Etiketter og fettrester må fjernes ordentlig slik at overflaten er ren og tørr.

glass1

Begynn fra bunnen opp, rad for rad, og lim dekorsteinene sammen. Det er best å holde tritt med en varm limpistol. Dekorsteiner får du i de fleste hobbybutikker.

glass2

glass3

Ikke lim steinene for høyt, slik at du fortsatt kan skru på lokket.

glass4

Nå trenger du bare å sette et LED telys i glasset og skru på lokket.

glass5

Skimmeret gjennom dekorsteinene ser ut som en orientalsk mosaikk. Selvfølgelig kan du også ha et ekte telys, men uten lokk naturligvis. Det kan også være at glasset må renses oftere da, fordi lyset avgir sot.

glass6

 

[adsense2]

 

Du kan bruke andre ting på glasset også, for eksempel glitter …

glass7

… Eller bare vær kreativ og se hva du finner hjemme.

glass8

Det er enkelt å lage, og det kan brukes både innendørs og utendørs, for varme sommernetter eller regnfulle dager – lokket holder LED lyset tørt og trygt. Du kan lage en hel haug med vakre glass og sette dem opp på langs en sti i hagen eller inne i hele korridoren.