21. juli 2024

Den syke mannen flytter inn i en hule som er 3000 år gammel… og gjør den om til et fantastisk hjem!

Angelo Mastropetro er en 37 år gammel mann, som før han forlot sitt arbeid, jobbet som leder av et vellykket stort konsern. Det ble fort endret da han ble diagnosert med en alvorlig sykdom, multippel sklerose.
Det var da han bestemte seg for å gjøre noe med livet sitt. Etter å ha brukt år på å jobbe og bruke penger, forlater han alt og reiser til grevskapet Worcestershire i Storbritannia. Der bestemmer han seg for å bygge drømmehjemmet sitt.

Angelo oppdaget hulen under en sykkeltur med venner, da de søkte ly for regnet.
an1

Han ble så forelsket i hulen at han kjøpte landet hulen stod på. Ekspertene beregnet alderen av hulen til rundt 3000 år, men allerede i 1940 ble den brukt som bolig.
an2

Navnet hans kan oversettes til «herren over stein», så det at han ble tiltrukket av steinen og hulen må ligge i blodet.
an3

Etter å ha tilbrakt fem dager bare på å åpne et vindu i veggen, skjønte han det ikke kom til å bli lett. Han trengte mer hjelp.
an4

Dette er et bilde av hva som skulle ha blitt badekaret, men som senere ble endret til en dusj. Mengden vann  ble for mye, så det ble enklere med en dusj.
an5

Prosjektet skal gi et behagelig, funksjonelt hjem som også er miljøvennlig. Etter fem år og 80 tonn med stein, ble huset endelig ferdig.
an6

De indre veggene i hulen ble malt hvit, men du får fortsatt følelsen av at du er i en hule.
an7

Eiendommen har et soverom, kontor, peis, stue, bad, toalett, kjøkken, anretning og enda en terrasse. For å legge til flere rom er det bare å grave!
an8

Kjøkkenet har alle fasiliteter: varmt vann, en stor komfyr og vifte. Ovnen er plassert under gulvet, men i et hus bygget av stein, er ikke kulden et problem.
an9

For å være så konsekvent som mulig med miljøet der huset ble bygget, har Angelo brukt naturmaterialer og har beholdt de buede linjene i hulen.
an10

I et intervju har Angelo sagt at han vil leve livet sitt i fred: det ser nå ut til å være virkeligheten.
an11

Angelo lever nå godt, unna byens stress. Han tjener livets opphold ved å jobbe som konsulent. Han bruker tiden sin i sin fantastisk nye hule, og forsøker å kontrollere sykdommen sin.

[adsense2]

 
an12
Hvor fantastisk er ikke denne hulen? Jeg kunne gjerne tenke meg å bo her selv! DEL om du er enig i at forvandlingen var helt utrolig!