21. juli 2024

Einstøingen døde og etterlot seg en gammel garasje. Når dørene åpnes sjokkeres hele familien av det som skjuler seg på innsiden!

Da 89-år gamle Harold Carr fra Newcastle i England gikk bort i 2009, lot han ikke mye være igjen etter seg. Egentlig var det bare en gammel garasje de etterlatte behøvde å gå igjennom.
Harold hadde vært en eksentriker hele sitt liv og de siste årene blitt litt av en einstøing. Familien visste at Harold likte biler, men de hadde ingen aning om hvilke typer biler han samlet på seg igjennom årene.

Så kom den dagen garasjen skulle renskes ut… Men når de etterlatte åpner døren skulle de få sitt livs største overraskelse.

Det var Harolds niese og nevø som fikk i oppdrag å rydde ut garasjen. Når de kom fram til plassen tok det ikke lang tid før de oppdaget ett hårreisende objekt.
Det gikk rykter om at deres mystiske onkel hadde hatt en Bugatti bak portene, men det var ingen vanlig sportsbil som niesen og nevøen fant der inne…

bil1

I garasjen stod nemlig kronjuvelen blant Bugattis: en Bugatti Type 57S Atalante.
«Det var litt av et en legende at han eide en Bugatti, men ingen visste helt sikkert, og ingen hadde aning om hvor mye den egentlig skulle være verdt,» forteller Harolds niese til The Mirror.

bil2

Dagens verdi på denne skjønnheten? Mellom 50 og 65 millioner kroner!

bil3

Bugatti har gjort mange klassiske biler igjennom årene, men denne modellen stod i en klasse for seg selv. Bilen ble laget i bare 43 eksemplarer, den siste forlot fabrikken 5.mai 1937.
Denne bilens spesifikke historie er også vell dokumentert, ettersom den i starten ble kjøpt av en høyt oppsatt person i den britiske aristokraten.

bil4

Bilens første eiere var Francis Curzon, en stortingsrepresentant som engasjerte seg i racingsporten. Han eide en stor samling biler for å kunne hengi seg til sin hobby og konkurrerte under hele 1930-tallet.
Akkurat denne bilen, Atalante-modellen, virker å ha blitt skånet fra farene med konkurransebanen. Bilen hadde bemerkelsesverdig lave mil tall til å være et så gammelt kjøretøy.

bil5

Bilen ble solgt deretter flere ganger etter å ha forlatt Curzons eie. Etterhvert ble den kjøpt av Harold Carr, 1955. Bugatti virker siden å ha forsvunnet inn i Carrs garasje i 1960, når lisensen for bilen gikk ut. Ingen hadde aning om hvor den var og med tanke på at Carr var litt av en einstøing, ble bilen glemt bort av mange.

Når Harold gikk bort i 2009 blir altså bilen funnet. Med Bugattin, som stod i garasjen sammen med en klassisk Aston Martin, ble det også funnet flere brev med kjøpere som har bydd store pengesummer for å kjøpe bilene.

bil6

Noen år etter den ble funnet ble bilen solgt på auksjon til rundt 35 millioner kroner. Pengene ble fordelt til de etterlatte, som virkelig ikke hadde foreberedt seg på å bli millionærer når de reiste ut til den gamle garasjen…

bil7

Dette er en helt fantastisk historie! Jeg skulle gjerne hatt denne bilen selv. DEL om du er enig!

[widget id=»text-13″]