13. juli 2024

Hun hekler rundt en ledning med lys. Det ser rart ut i starten, men resultatet er helt utrolig vakkert!

Det finnes ikke noe finere enn pyntelys. De er en enkel, romantisk måte å endre stemningen i hvilket som helst rom. For noen år siden fant en finsk artist ved navn Johanna Hyrkäs ut at man kunne lage et teppe ved å bruke en tråd med lys og deretter hekle det. Dette «gjør-det-selv» prosjektet er helt fantastisk! Det var ei dame ved navn Carmen som ble inspirert av Johanna sitt «Light Carpet» og bestemte seg å lage te selv. Carmen driver den populære bloggen «Crafty Queens» som fokuserer på hekling.

Carmen sier at om du skal prøve dette forsøket selv, må du først og fremst passe på at lysene er LED lys. Siden disse ikke blir varme er de derfor trygge å bruke, i tillegg til energisparende.
Bla nedover i bildene og se det nydelig resultatet! Dette vil jeg ha selv i stuen!

hekl1
Til tross for at Carmen sier hun er ganske så erfaren med hekling, tok det henne litt prøvelse før hun klarte å forstå hvordan hun skulle gjør det. Når hun først fant det ut bestemte hun seg for å dele en «steg for steg»-bildeserie hvor hun forklarer hvordan det er mulig å gjøre det selv!
Hun understreker at det er viktig at lysene er LED-lys da disse ikke blir varme og derfor er trygge å bruke.

hekl2

Hun brukte en ledningen med lys som var 6 meter lang. Hun sa at før hun klarte å hekle inn selve snoren med lys var hun nødt til å hekle i runding en god stund, dette ved å hekle 8 fastmasker i en sirkler, deretter 2 fastmasker i hver fastmaske.

hekl3

«Det er litt vanskelig i starten, men du kommer til å komme inn i det. I de første rundene fortsett å hekle *1fm, 2fm*. Hekle veldig løst! Etter den tredje runden merket jeg at om du hekler løst nok trenger du ikke å øke noe særlig. Men når du trenger det, bare bruk 1 luftmaske mellom hver maske. (Jeg gjorde dette for hver sjette maske). Jeg fant ut at å bruke 2 fastmasker dekket lysene litt for mye. Lyset ville fortsatt skinne i igjennom men jeg synes det var finere å lage større mellomrom. Hvis du trenger å øke den siste runden, bruk 2 fastmasker istedet for luftmasker, det gir en finere kant. Når du kommer til enden av ledningen, hekle noen fastmasker uten ledning i, slik som på dette bildet.»

 

hekl4

«Deretter, hekle 2 kjedemasker (1 hver maske), for å lage en finere sirkel.»

hekl5

«Vev inn endene. Du trenger en ekstra stol nål for dette. Hvis du ikke har det kan kanskje en heklekrok gjøre trikset.»

[adsense2]

hekl6

Tada! Når lysene skrur seg på ser man hvor vakkert det hele ser ut!

hekl7

Dette teppet som lyser opp er en perfekt måte å lysne opp et mørkt og dystert rom!

hekl8

Ikke bare er det fin dekorasjon, men lysene føles varme under føttene dine.

hekl9

Du kan lage dette ved å bruke hvilken som helst farge på garnet og hvilket som helst farge på LED lysene.

hekl10

Til og med hunden elsker det!

Jeg kan ikke vente med å prøve dette selv! Det ser rett og slett utrolig lekkert ut!

DEL dette med vennene dine på Facebook om du synes det var en kreativ, spennende ide. Kanskje du har et lite prosjekt framfor deg i helgen?