Mannen skulle pusse opp kjelleren. Men når han slo ut veggen og så dette fikk han SJOKK!

94399

I 1963 skulle en mann i Nevşehir-provinsen i Tyrkia renovere sitt hus. Han startet prosjektet i kjelleren, der han slo ut en vegg. Der fikk han se en overraskelse som nesten er for utrolig til å være sant.

Bak veggen skjulte det seg nemlig et mystisk rom. Mannen fortsatte å grave og oppdaget snart et helt innviklet tunnelsystem med mange grottelignende rom.
Han hadde helt uvitende nå oppdaget den gamle byen Derinkuyu, som er en del av regionen Cappadocie i sentrale Tyrkia.
Siden han oppdaget det har hele 8 etasjer av anlegget blitt gravet fram.

grot1

De øvre rommene er først og fremst hverdagsrom og soverom, men akkurat som andre steder tilbys det mer enn som så: det finnes et bryggeri, et kloster og på det lengste nivået en kirke.

grot2

Husdyr holdt også til under jorden. For at dyr og mennesker ikke skulle dø av oksygenmangel, lagde de antikke håndverkene ett bra ventilasjonssystem med tilstrekkelig luftstrøm.

grot3
grot4
grot5

Arkeologer tror at opp til 20.000 personer levde i den underjordiske byen. Det er anslått at bare en fjerdedel av det opprinnelige komplekset har blitt gravet fram idag.

grot6
grot7
grot8

Den underjordiske byen har nå blitt en populær turistattraksjon, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor.

grot9
grot10
grot11
grot12
grot13
grot14
grot15

Se for deg hvor sjokkert mannen som oppdaget dette under hjemmet sitt må ha blitt. Skulle du ville besøke denne heftige tunnelbyen?

[adsense2]
DEL gjerne på Facebook! Dette er helt klart en plass jeg vil oppleve selv!