14. desember 2024

Liker du blåbær? Da kommer du til å ELSKE denne oppskriften!

Er det noe jeg virkelig er glad i, sommer som vinter, er det blåbær! Hadde det vært opp til meg hadde jeg hatt blåbær i hver eneste matrett.
Denne oppskriften viser en litt annerledes måte å lage pai på men jeg garanterer at du ikke kommer til å bli skuffet. Ikke bare ser de utrolige ut, men de smaker sikkert fantastisk og! Helt klart noe jeg må prøve ut. Det er enkelt å gjøre og passer perfekt til når blåbærsesongen er i gang for fullt!

 

Du trenger:

– En pakke smørdeig (tinet)
– 200g blåbær (ferske eller fryste)
– 3 teskjeer maismel (maisenna)
– 1,7 dl kopp strøsukker (fint, hvitt sukker)
– 1,1 dl kopp med vann
– 200 g Ricotta ost
– 2 ss melis
– ekstra melis (til dekorasjon)

1. Legg blåbær, maisstivelse, sukker og vann i en kasserolle. Rør om på lav varme.  
blå1

2. Når blåbæret har smeltet og du får en tykkere konsistent kan du skru av varmen.
 blå2

3. Om du vil kan du helle blandingen over i en skål og la den stå i kjøleskapet en halvtime, da blir den enda fyldigere. 
blå3

4. Bland ricottaost og melis i en liten skål. Rør om ordentlig.  
blå4

5. Klipp deigen i 8 små ruter. Legg en klatt osteblanding og blåbærsaus på hver rute.
blå5

6. Brett inn hjørnene slik. 
blå6

7. Pensle med litt melk. La steke i ovnen på 200 grader i 10 minutter. 
blå7

8. Ser gode ut, ikke sant? La de kjøle i ett kvarter. 
blå8

9. Strø over med litt melis og server med ferske blåbær. Så godt!
blå9

[adsense2]

Oppskrift på video:

Del gjerne denne oppskriften med dine venner. Jeg skal helt klart lage dette neste gang jeg får besøk, eller jeg rett og slett bare vil kose meg hjemme!