Er det noe jeg virkelig er glad i, sommer som vinter, er det blåbær! Hadde det vært opp til meg hadde jeg hatt blåbær i hver eneste matrett.
Denne oppskriften viser en litt annerledes måte å lage pai på men jeg garanterer at du ikke kommer til å bli skuffet. Ikke bare ser de utrolige ut, men de smaker sikkert fantastisk og! Helt klart noe jeg må prøve ut. Det er enkelt å gjøre og passer perfekt til når blåbærsesongen er i gang for fullt!
Du trenger:
– En pakke smørdeig (tinet)
– 200g blåbær (ferske eller fryste)
– 3 teskjeer maismel (maisenna)
– 1,7 dl kopp strøsukker (fint, hvitt sukker)
– 1,1 dl kopp med vann
– 200 g Ricotta ost
– 2 ss melis
– ekstra melis (til dekorasjon)
1. Legg blåbær, maisstivelse, sukker og vann i en kasserolle. Rør om på lav varme.
2. Når blåbæret har smeltet og du får en tykkere konsistent kan du skru av varmen.
3. Om du vil kan du helle blandingen over i en skål og la den stå i kjøleskapet en halvtime, da blir den enda fyldigere.
4. Bland ricottaost og melis i en liten skål. Rør om ordentlig.
5. Klipp deigen i 8 små ruter. Legg en klatt osteblanding og blåbærsaus på hver rute.
6. Brett inn hjørnene slik.
7. Pensle med litt melk. La steke i ovnen på 200 grader i 10 minutter.
8. Ser gode ut, ikke sant? La de kjøle i ett kvarter.
9. Strø over med litt melis og server med ferske blåbær. Så godt!
[adsense2]
Oppskrift på video:
Del gjerne denne oppskriften med dine venner. Jeg skal helt klart lage dette neste gang jeg får besøk, eller jeg rett og slett bare vil kose meg hjemme!