5 gode grunner til at du bør (la noen) massere føttene dine hver kveld!

74852

Hvem hjelper deg ikveld?

Det er ingen tvil om at massasje er avslappende. Det øker blodstrømmen og forbrenningen, samt det hjelper muskler og alt i alt er det følelsen som er god.
Når man prater om soneterapi, akupunktur og lignende alternative terapier kan det være delte meninger; noen tror på det, andre ikke.
Men uansett om du tror på metodene som innebærer å massere et sted på kroppen løser et problem et annet sted, eller ikke, så skader ikke litt massasje uansett.

massasje

Massasje av føttene er for eksempel godt for:

1) Du har hovne ben
Mange, spesielt gravide, kjemper med væske i bena og fotmassasje hjelper mot væskesamling.

2) Du har ømme føtter
Om du går mye på jobben eller under dagen finnes det ikke noe mer avkoblende enn en bra massasje. Muligens også et fotbad og en bra, fet krem.

3) Du har uro i bena 
Lider du av såkalt uro-«flimmer» – i beina, kan det være en bra idé å få igang blodsirkulasjonen litt og roe musklene ved hjelp av en bra massasje av føtter og ben.

4) Du har en mengde ulike kramper og sykdommer
Noen alternative utøvere bruker trykkbehandling i arbeidet sitt og sier at en ordentlig fotmassasje kan bidra til å påvirke andre deler av kroppen positivt – tarmer, urinblæren, nyrer og andre organer. Om du lider av en sykdom bør du alltid først gå til doktoren, men en massasje skader virkelig ikke.

5) Du sover dårlig
Som nevnt tidligere får massasje deg til å slappe av bedre, så hvorfor ikke gi/motta en grundig fotmassasje hver kveld før leggetid? Det hjelper deg å slappe av og å sovne bedre.

[adsense2]

DEL gjerne denne artikkelen med vennene dine: