Jeg heller alltid pastaen i dørslaget. Men etter å ha sett dette? ALDRI igjen!

245522

Jeg spiser pasta. Ofte. Jeg bruker alltid samme metoden når pastaen er ferdig og jeg skal helle av vannet. Nå viser det seg at jeg har gjort det helt feil! Jeg heller all pastaen i ett dørslag også legger jeg pastaen over på tallerkenen og legger så over sausen.

Denne italienske metoden (hva ellers?!) viser hvordan man egentlig skal gjøre det for å holde pastaen så smakrik som mulig. Best av alt? Det er mye lettere enn den versjonen vi fleste av oss benytter oss av. Se selv! Jeg kommer aldri til å gå tilbake til den gamle metoden igjen etter å ha sett dette!

Det er kokken Andrew Carmellini som forteller hvordan man best skal servere pastaen.
Å hele ut alt vannet og dumpe pastaen rett i et dørslag er altså dumt. Vannet kan brukes senere for å gjøre maten bedre!

pas1

Det er også dumt å helle kaldt vann over pastaen etterpå, da den mister smak.

pas2

En annen feil mange gjør er å legge pastaen på tallerken først og deretter sausen. Dette gjør at man mister mye smak og det blir kjedelig.

pas3

Slik gjør man det på den riktige måten:

Fjern pastaen fra kjelen med kokende vann ved hjelp av en sil. Legg pastaen over i sausen og la den koke i ett minutt, da får pastaen trekt til seg all den gode smaken fra sausen.

pas4

pas5

Nå skal du bruke vannet du kokte pastaen i. Ta en øse med vannet og hell det over i sausen for å gi sausen ekstra smak.

pas6

pas7

Sist men ikke minst legger du til en klatt med smør..

pas8

… Olivenolje..

pas9

… Og revet ost, så sausen blir fin og kremet.

pas10

Bland inn krydder og server!

pas11

[adsense2]

pas12

Her kan du se en instruksjonsvideo på hvordan du gjør det:DEL om du har gjort dette feil hele livet du og. Jeg gleder meg til å lage pastaen på den riktige måten!