Kvinnen fant et sykt spedbarn blant søpla. Vent til du ser forvandlingen til babyen!

61868

Når barn behandles dårlig og blir forlatt finnes det ikke alltid noen der for dem. Alle barn blir ikke reddet.

Det burde ikke være sånn, alle barn burde føle seg elsket og trygge fra dag en. Lille Nika er en av alle som ble født i fattige forhold av foreldre som ikke hadde råd eller kunnskap nok til å gi henne rett omsorg.

Det så virkelig dystert ut for den syke jenta, fram til en reddende engel kom.

Det her er 28 år gamle Sarah Conque, som er utdannet innenfor rehabilitering og helse. Under studiene fant hun sitt kall – å hjelpe barn med særskilte behov i Haiti. I 2013 flyttet hun fra Louisiana til Haiti og begynte å jobbe som misjonær  på Danitas Children Medical Center.

nika1

Alt begynte i januar 2014, når en ung kvinne kom inn til Sarahs jobb med en tre måneder gammel jente, Nika. Hun led av en veldig alvorlig sykdom som skapte ansamling av veske i hjernen. Hodet var hovent og forstørret, og Nika var kraftig avmagret og trengte øyeblikkelig hjelp.

Det virket som om jentas biologiske mor var mer uroet over å oppleve skam for å ha et barn med problemer, enn å være opptatt med å gi barnet den hjelpen hun behøvde. De få gangene Nika hadde vært ute blant folk hadde moren dekt til henne for å skjule hvordan hun ser ut fra omverdenen.

Dessverre er ikke dette uvanlig på Haiti. De som har et handikap blir ofte tatt for å ha en forbannelse over seg og det sies at de som rører ved dem også kan bli smittet.

Sarah fikk vite at Nikas mor hadde forsøkt å avbryte sin graviditet gjennom å drikke gift og hun hadde også gått så langt at hun forsøkte å selge datteren til myndigheten for «forskning».

Sarah fortsatte å jobbe med Nika og hennes mor men merket at jo lengre tiden gikk, tappet jenta enda mer vekt og var til slutt helt utmagret. Hu innså til slutt at hun ikke var avmagret på grunn av sykdommen, men av forsømmelse.

nika2

En dag fikk Sarah ett innfall fra noe sted. Hennes magefølelse sa at hun var nødt til å se til Nika med en gang. Når hun kom til deres hjem fant hun ut noe sjokkerende.

Sarah ble helt sjokkert da hun fant lille Nika ligge helt alene i huset, på en sekk med ris og omringet av skrap og søppel. Hun var elleve måneder gammel og veide knapt tre kilo, hvorav en del av vekten bestod av den overflødige vesken.

Hun klarte å overtale moren til å ta henne med til barnehjemmet å få i Nika mat.

nika3

Under den første uken med Nika slo det meg hvor utrolig neglisjert og underernært den utrolig lille Nika var», skriver Sarah på sin hjemmeside Little Warrior Nika.

Hennes organer hadde begynte å gi opp. 99& av alle babyer med Nikas sin diagnose lever aldri lenge nok til å oppleve sin første bursdagsfest. Mirakuløst nok hadde hun mot alle odds nettopp gjort det, til tross for de vanskelig omstendighetene.

«Miraklene fulgte hverandre, hun ga ikke opp», skriver Sarah videre.

I februar 2015, seks måneder etter å ha vært Nikas konstante omsorgsperson, ble Sarah offisielt hennes verge. Hun bestemte seg for å vie livet sitt til å ta hånd om henne.

Sarahs kjæreste, Stephen, så det som sin oppgave å gi Nika kjærlighet i hjemmet deres.

«Dette bildet viser nøyaktig hvor forsiktig og omsorgsfull Stephen er med Nika», skriver Sarah. «Jeg vet ikke hvor jeg skulle vært uten han.»

nika4

Nika har nå en trygg og snill familie å feire høytider med.

nika5

Se hennes utrolige forvandling!

nika6

Nika gikk igjennom en andre kirurgisk operasjon og fikk en slange operert inn som leder vesken fra hjernen bort Dette forbedrer livskvaliteten hennes utrolig og hennes hodeform krympet og hun tappet rundt to kilo med veske!

«Vi er klare for gledestårer! Nika prøvde ut sin nye stilling idag på fysioterapien!» skriver Sarah. «Hun ville ikke engang ha overlevd sin alvorlige underernæring, men i dag stod hun. Hun ville ikke være i stand til å utviklet seg etter å ha vært ubehandlet så lenge på grunn av sin hydrocephalus, men idag holdt hun opp hodet. Hun ville ikke engang være i stand til å leve i dag, men herregud, se på henne nå!»

nika7

Det har gått drygt et år siden Sarah tok seg av Nika. Ved to års alder fortsetter Nika å trosse alle odds å gjøre fantastiske framsteg. Hun bor med sin mamma Sarah i sørlige Louisiana.

nika8
Tusenvis av personer fra hele verden følger Sarah og Nikas reise og får lære seg at alle mennesker, framfor alt barn, er verdifulle og burde få all kjærlighet som finnes.

[adsense2]

Vi ble rørt av den utrolige historien og er glade for at Nika ble reddet når hun trengte det. Verden behøver helt klart flere fantastiske mennesker som Sarah. DEL om du er enig!