Er en sene synlig på underarmen din? Grunnen er fascinerende og vi hadde ingen aning om hvorfor!

1439

Menneskekroppen forundrer oss gang på gang med sine utrolige egenskaper og glemte funksjoner. Denne videoen fra Vox er bare ytterligere bevis på kroppens fantastiske evne til å tilpasse seg.

Videoen lærer oss raskt om rudimentære organer, som er rester av tidligere utviklingsformer av organ som er helt eller delvis forandret igjennom evolusjonen. Ett eksempel på det er halebeinet vårt, som tidligere var en hale men senere har mistet sin funksjon under menneskets utvikling. Halebeinet er idag enda ett spor som finnes igjen på våre tidligere forfedres haler (og det fødes til og med barn idag med fullt utviklede haler).

Ett annet rudimentært organ, som vi ikke ante fantes, er muskelen som sitter på underarmen.Fascinerende nok fantes muskelen på 10-15% av mennesker på den ene eller begge armene. Test selv å se om du har den fremdeles – kanskje tilhører du det spesielle antallet mennesker hvor muskelen har forsvunnet helt.

[adsense2]

Følg instruksjonene i videoen for å gjøre testen og del gjerne resultatet ditt på Facebook!