21. juli 2024

Denne gutten viser deg hvordan man lager ild… Og han gjør det med en SITRON!

Selv om det i ørkenen eller på skogstur helt klart er lettere å bære med seg en lighter i lomma enn en sitron og spiker, er det uansett både interessant og nyttig å vite at det er mulig å lage ild ved hjelp av en sitron! Dette trikser er basert på en kjemisk reaksjon og gir et overraskende resultat!

[adsense2]

For å utføre trikset trenger du: en sitron, metalltråd, stålull, spiker av sink og kobber-klips. Plasser kobber-klipsene og spikrene som vist i sitronen og koble ledningene som vist: slik vil det skape en elektrisk krets som man senere kobler sammen med ull, og dette vil være kraftig nok til å skape en flamme. Hvor utrolig er ikke det? Kanskje ikke helt det man tar med seg i skogen når man skal grille pølser på hytta, men helt klart ett kult triks som kan prøves ut uansett!

Se selv i videoen under hvordan man gjør det!