5 ting som skjer med kroppen om du spiser gurkemeie hver dag!

31404

Dette hjelper både mot kreft og Alzheimers. Vi burde spise dette hver dag!

Gurkemeie har vært brukt i over 4000 år for å behandle en mengde ulike symptomer. En studie viser at gurkemeie kan hjelpe til med infeksjoner, betennelser, forstoppelse og visse typer kreft.
Gurkemeie er opprinnelig fra sørvestre India og er en del av ingefærfamilien. Gurkemeie brukes  først og fremst som krydder i indiske og pakistanske retter. Gurkemeie er verdens eldste naturlige legemiddel og har blitt brukt til å behandle sykdommer i flere tusentalls år i Asia.

Idag har forskere kommet fram til at gurkmeie kan brukes til å lege eller lindre flere ulike helseproblem.

Her er fem fordeler med å spise gurkemeie jevnlig!

1. Reduserer betennelse.

Gurkemeie er et sterkt antiinflammatorisk middel. Krydderet inneholder faktisk over to dusin forskjellige antiinflammatoriske evner. Den viktigste av dem er kurkumin – som i flere studier viser seg å være antiinflammatorisk, blandt annet ved en studie gjord ved Uppsala universitet.

En annen studie gjort av Dr.James Duke som ble publisert i 2007 i Alternative and Complementary Therapies, der han studerte over 700 andre studier, slo han fast at gurkmeie ga bedre hjelp enn mange reseptbelagte legemiddel når det gjaldt å behandle flere kroniske sykdommer uten bieffekter.

2. Reduserer risikoen for kreft.

Studier som viser gurkmeies effekt mot kreft er enda i ett tidlig stadie, men mange lab- og dyretester, viser positive resultat. Forskere ved American Cancer Society mener at kurkumin, som er en aktiv del i gurkmeie, «motvirker flere viktige molykylære stier involvert i hvordan kreft utvikler, vokser og sprer seg».

I en annen studie publisert i US National Library of Medicine and National Institutes of Health, slår andre forskere fast samme resultat og mener kurkumin blant annet hjelper mot luekemi, lymfom, brystkreft, kreft i eggstokkene, hud kreft og flere andre krefttyper.

gurkemeje1

3. Forebygger Alzheimers. 

Blandt gurkemeies aller sterkeste helseffekt er de positive effekte som det har på hjernen vår. I følge flere studier hjelper gurkemeie vår læreevne og har en redusere effekt på Alzheimers.
Blandt annet har en studie ved Linköpings universitet vist at kurkumin forlenger livet til bananfluer med Alzheimers symptom. En annen studie publisert i Public Library of Science viser at det til og med hjelper hjernen med å skape nye koblinger!

4. Bra for hjertet. 

Kurkuminet i gurkemeien inneholder også syrer som beskytter hjertet ditt. I en studie gjort ved Universitet i Maryland, har forskerne kommet fram til at det hjelper mot plakk i hjertet som kan lede til hjerteinfarkt og slag.
Kurkumin senker også kolesterolet og forebygger blodpropper.

gurkemeje2

5. Lindrer revmatisme. 

På grunn av gurkemeiens antiinflammatoriske egenskaper mener mange at krydderet hjelper med revmatisme symptomer. Mange mener også at gurkemeie har støre antiinflammatoriske egenskaper en mange receptbelagte medisiner. En studie publisert i US National Library of Medicine og National Institutes of Health, opplevde pasienter med revmatiske som la gurkemeie til i kostholdet sitt, en minskning av ømhet og en minskning i «sykdoms aktivitet».

Oleg Antzutkin er professor på LTU og han anbefaler å spise gurkemeie hver eneste dag.
– Det finnes flere studier som viser at gurkemeie er bra, både mot kreft og Alzheimers. Det er også interessant at i India, der krydderet er en vanlig del av matlagingen, er det mer uvanlig med Alzheimers sykdom enn i resten av hverden, har han sagt til SVT.

Det er altså mange gode fordeller med gurkemeie. Kanskje du burde lage deg en indisk rett ikveld og spe på med litt ekstra gurkemeie? Det kan jo langt fra skade!

ANBEFALT GURKEMEIE-PRODUKT:
Gurkemeie Max

– Prøvepakke til halv pris – Bestll til halv pris here >>
Gurkemeie Max er et helsekostprodukt utviklet for å hjelpe mot ledd- og muskelplager.
Innhold:
Gurkemeie (curcumin) – Skal i følge forskning være bra for muskler, ledd og ulike tilstander.
Ingefær – Kjent for sin betennelsesdempende effekt. Kan bidra til å redusere smerter i ledd, ha kvalmestillende effekt og hjelpe mot svimmelhet.

BioPerine (svart pepperekstrakt) – Har den fantastiske egenskapen at det forsterker virkningen av de andre tilskuddene.