13. juni 2024

Hun sparer på gamle teposer for å grave de ned i jorden, og avslører et knep som jeg bare må teste!

Jeg drikker ofte te på kveldene. For meg er det alltid en liten herlig følelse å sitte på vannkokeren og ta frem en velduftende tepose. Hvis du føler det på samme måte så pleier du helt sikkert bare å kaste teposen når du har drukket ferdig. Det kommer jeg aldri til å gjøre igjen etter å ha forstått at man blant annet kan få blomstene i hagen til å gro feilfritt takket være en gammel tepose. Bortsett fra det så finnes også andre veldig brukbare knep. Jeg må bare dele dem med dere her!

 

1.

Ta en tepose fylt med svart te og skyll den med kaldt vann. Da kommer den til å være din beste venn når du har blitt solbrent på en varm sommerdag. Teen inneholder nemlig tannin som hjelper huden med å leges og gir en langvarig og avkjølende følelse.

te1

2.

Tannin, eller garvestoffer, som finnes i svart te, kan også hjelpe hovne og trøtte poser under øynene. Neste gang du drikker en kopp te så spar på teposen. Legg den i en liten beholder og legg den i kjøleskapet i et par dager. Når du føler at det er på tide å gjøre noe med posene under øynene er det bare å finne frem teposene fra kjøleskapet.te2

3.

De samme teposene som du oppbevarer i kjøleskapet for å lindre hovne øyne kan du også bruke på denne måten. Å brenne seg på kjøkkenet kan jo skje ganske ofte, og da fungerer teposene helt utmerket.

te3

4.

Visste du at grønn te inneholder antioksidanter som kan forebygge vorter? Ta en brukt tepose etter at den har blitt avkjølt og legg den på vorten. Etter 15 minutter tar du bort teposen og erstatter den med en ny. La den ligge på i 15 minutter til. Vent noen dager og til slutt faller vorten av.

te4

5.

Om vi liker det eller ikke, så har vi alle mer eller mindre fotsvette. Og om man bruker visse sko mer enn andre, så er det en risiko for at de begynner å lukte. Løsningen er bare en tepose unna, men i dette tilfellet skal ikke teposen være brukt. Tørre teposer er nemlig fantastiske til å fjerne lukt. Et perfekt knep til gymskoene.

te5

[adsense2]

6.

Liker du hagearbeid så skal du aldri kaste brukte teposer! Tannin som finnes i teen senker nemlig pH-verdien i jorden, og en lavere pH-verdi forebygger at det vokser sopp rundt roten på planten. Så, om du planter noe nytt i hagen, plasser da teposen (alternativt teblader) i jorden i nærheten av roten og så er det bare å vente på det vakre resultatet.

te6

7.

Lar du oppvasken ligge i vann på grunn av vanskelige flekker? Legg i noen teposer der også! Da kommer flekkene til å være mye enklere å få bort.te7

8.

Et skinnende baderomsspeil er jo aldri feil! Og med teposer som hjelp blir det mye lettere å få et strålende resultat. Kok en eller flere kopper te. La det avkjøles og så legger du bare kluten i teen. Det kommer dessuten til å lukte godt.

te8

9.

Hakket løk? Kanskje laget mat som lukter veldig sterkt? Vask hendene med en tepose. Akkurat som med sko med svettelukt så absorberer teposen lukten på hendene veldig effektivt.te9

Vi visste jo at teplanter inneholder mye bra, men jeg visste ikke at teposene vi har hjemme kan hjelpe med så mange ting. Del gjerne hvis du også vil teste ut dette!