Dette IKEA-trikset koster bare 100 kroner. Men resultatet er helt i verdensklasse!

140247

Du kjenner sikkert til ‘Kallaxhyllen’ fra IKEA, som før het Expedit. Les videre for å se hva denne familien gjorde.

Det var dette hjørnet av stuen som var problemet. Dette stedet passer godt til en hylle, ikke sant? Nettopp det tenkte familien også.

ikea1

Så med en omtrentlig plan og ikke så mye i lommeboken gikk de til IKEA. Familien valgte å bruke tre enkle Kallax hyller, fordi de er billige og kan brukes fleksibelt.

ikea2

Men når alt ble installert og satt mot veggen, la de merke til uhellet: De må ha målt feil. De tre hyllene ved siden av hverandre stikker nøyaktig 3 cm for langt ut over døråpningen. Sammen ble de enige om at de måtte gjøre noe. 

ikea3

Så kom de opp med denne geniale ideen: Nemlig når den siste hyllen blir snudd på siden, så passer den inn helt perfekt. De to andre hyllene må skyves litt frem for å få alle tre på en rett linje. Nå begynner alle de andre ideene å komme.

ikea4

Dermed har hyllen fått et helt annet inntrykk. Barna ville absolutt ha en egen tavle, og det fikk de! Legg maskeringsteip og rund av hjørnene ved å bruke en gammel CD. Smart!

ikea5

Da gjenstår det bare å male på med tavlemaling som koster rundt 100 kroner. To lag var nødvendig, så alt er fortsatt robust og helt trygt for barn.

ikea6

Så skal det tørke, og deretter fjernes teipen.

ikea7

Og så – trommevirvel: Fiks ferdig, en hjemmelaget hylle med tavle.

ikea8

Alt passer perfekt og er nå på plass: plass til fotoalbum og viktige papirer. Nok bokser for småting. Et par pyntegjenstander. Og selvfølgelig:

ikea9

Den hjemmelagde tavlen. Den er helt tom nå, men det varer nok ikke lenge med disse kreative menneskene!

ikea10

[adsense2]

Det er alltid spennende å få et lite innblikk i andre sitt hjem.

Likte du denne artikkelen? DEL den gjerne med vennene dine: