13. juli 2024

Hun våkner og kan ikke gå. Da spør søsteren om hun har drukket dette.

Hun visste ikke hvorfor hun var syk, men da kom søsteren Rhonda plutselig til å tenke på en artikkel om lettbrus.

En helt vanlig oktoberdag for noen år siden begynte Rhonda Gessners søster å føle seg dårlig. Hun fikk vondt i magen, kunne nesten ikke komme seg ut av sengen og hadde store problemer med å gå.

Legene hadde vanskeligheter med å finne ut av hva som var galt med henne og de gjorde flere undersøkelser – når Rhonda plutselig kom til å tenke på en artikkel hun nettopp hadde lest.

Artikkelen handlet om søtningmiddelet aspartam som brukes i lettprodukter, og visse symptomer på aspartamforgiftning kan være hodepine, trøtthet og kramper.

Rhonda ringte søsteren sin med en gang og spurte: drikker du mye lettbrus? Det gjorde søsteren – hun hadde faktisk nettopp åpnet en flaske.

I et blogginnlegg forteller Rhonda hvordan hun ba søsteren om å umiddelbart slutte å drikke letttbrus. Rhonda viste henne artikkelen – og like etter ringte søsteren tilbake.

”Søsteren min ringte meg 32 timer etter at vi hadde snakket sammen i telefonen og sa at hun hadde sluttet å drikke lettbrus OG at hun kunne gå igjen! Muskelrykningene forsvant med en gang. Hun sa at hun ikke følte seg hundre prosent men at hun helt klart hadde det mye bedre”, skriver Rhonda i sitt blogginlegg.

 

[adsense2]

 

Rhonda skriver at søsteren hennes fikk aspartamforgiftning. Hun forteller videre:

”Når søsteren min kom til Florida den 22 mars så tok hun piller mot aspartamforgifting. Hun er nå på god vei til å bli helt frisk. Og hun går! Uten rullestol! Denne artikkelen reddet livet hennes”.

aspartam

Hvorvidt aspartam er farlig å få i seg har lenge vært en omdiskutert debatt – men flere forskere slo nylig fast at det er greit så lenge det bare handler om moderate mengder.

Samtidig valgte Pepsi for ca ett år siden å ta bort det kritiserte søtningsmiddelet fra sine produkter i USA.

Del gjerne artikkelen med vennene dine.