21 personer fikk vite noe som fikk dem til å endre tenkemåte, for alltid. Sjekk nummer 5.

Noen ganger er alt du trenger bare litt inspirasjon for å komme deg igjennom dagen.

Folk på Reddit fikk dette spørsmålet: «Hva har noen sagt som har fått deg til å til å endre måten du tenker på for alltid?» Her er noen av de beste svarene.

 1. «Du vet du har blitt voksen når du kan ha rett uten å bevise at den andre personen tar feil.»

 2. «Neste år skulle du ha ønsket at du startet i dag.»

 3. Moren min lå for døden. En venn sa til meg «du har hele livet ditt på å bryte sammen over dette, ikke gjør det foran henne». Det fikk meg virkelig til å forstå at mine følelsene ikke alltid er det som er viktig. Det ER mulig å utsette et sammenbrudd, og den ferdigheten har reddet meg utallige ganger.

 4. Jeg var 13 år gammel og prøvde å lære min 6 år gamle søster å stupe fra den andre siden av svømmebassenget. Vi var i en stor, offentlig svømmehall, og i nærheten var det en kvinne på ca 75 år som svømte sakte og rolig. Når jeg begynte å legge press på søsteren min om at hun skulle prøve å stupe, så begynte søsteren min å rope: «Men, jeg er redd! Jeg er så redd!» Da svømte den eldre kvinnen bort til oss, hun så på søsteren min og sa med knyttneven i været: «Så vær redd! Og gjør det allikevel».

 5. «Det er ikke meningen at du skal sette fyr på deg selv for å holde andre varme».

 6. Jeg satt på bussen en gang, og vi kom til jernbaneovergangen. Det var noen biler mellom oss og det neste røde lyset, så hvis toget kom akkurat da, så hadde vi stått fast til det hadde passert. Det var alltid noen irriterende minutter. Så ble lyset grønt, og bussen kjørte over jernbaneovergangen uten at vi måtte vente på toget. Så var det en dame bak meg som sa til barnet sitt: «Det var synd at vi ikke fikk se toget i dag.» Det var en perfekt måte å legge det frem på. Hvorfor ikke nyte det du får?

 7. «Gjør det for å gjøre det. Ikke for å ha gjort det. «

 8. Jeg er den eldste av 3 barn. Jeg er 2.5 år eldre enn lillebroren min, og 9.5 år eldre enn lillesøsteren min. Da jeg var ca 14 år så kranglet jeg med faren min om noe jeg ikke kan huske, men han som er nest eldst i en søskenflokk på 8, fortalte meg: » Det valget du tar i dette huset, det tar du tre ganger. Først når du tar det selv, og så når broren din bestemmer seg for å gjøre det samme etter at han har sett du gjøre det, og så når søsteren din bestemmer seg for å gjøre det etter at hun har sett både du og broren deres gjøre det. Hvordan du behandler broren din forteller ham hvordan han kan behandle søsteren deres, og hvordan dere behandler søsteren deres forteller henne hvordan hun kan forvente seg å bli behandlet i livet, også av fremtidige kjærester.» Jeg ble litt satt ut av dette, og det fikk meg til å tenke over min rolle som det eldste barnet. Jeg begynte å ta ansvaret som rollemodell mye mer seriøst etter det.

 9. «Er det ikke rart hvordan ingenting forandrer seg dag etter dag, men når vi ser tilbake så er alt annerledes…» C.S Lewis

 10. «Jeg lærte å gi, ikke fordi jeg har for mye, men fordi jeg vet hvordan det føles å ikke ha noenting.»

 11. Den gamle sjefen min, direktøren på et lite sykehus, fortalte meg en historie fra den gangen han jobbet som lab-teknikker, (for å gjøre det enkelt så kan vi kalle ham Dan). Dan hadde glemt å sjekke en type mekanisme på en del av et utstyr han brukte, det ble ødelagt og reparasjonskostnaden kom på $250,000. Dagen etter kom sjefen til Dan inn for å snakke med ham, og han var sikker på at han skulle få sparken. Sjefen spurte hvorfor han ikke hadde sjekket ordentlig, sørget for at han hadde forstått hva som hadde skjedd, og sendte han tilbake på jobb. Dan spurte ham: «Får jeg ikke sparken?» Jeg var sikker på at det var derfor du ville snakke med meg. Sjefen svarte: «Å nei, jeg brukte nettopp $250.000 på gi deg en lærepenge som du aldri vil glemme. Hvorfor skal jeg gi deg sparken nå? Det virker kanskje teit, men den holdningen har alltid appellert til meg. Ikke gjør profesjonelle valg basert på følelsesmessig respons. Husk alltid hva som er målet når du håndterer en situasjon med noen, og hva slags problem du prøver å løse. Alle gjør feil, og å kjefte på dem får dem bare til å mislike deg og å gå i forsvar. Å være rolig og forståelsesfull vil få mennesker til å se opp til deg.

 12. «Hvis du er redd for å gjøre noe fordi du er redd for at folk skal dømme deg, tro meg de vil ikke engang huske det om et år.»

 13. «En tosk synes selv han er en klok mann, en klok mann tror han er en tosk.»

 14. Jeg hadde en dårlig dag en gang og tenkte «Hvorfor meg?» Da svarte en kollega: «Hvorfor ikke deg?» Jeg hadde aldri tenkt på det før, men det var et godt poeng. Så jeg holdt munn og kom over det.

 15. Det er ikke noe poeng i å kryssforhøre din bedre halvdel når de skal ut, eller å be dem om å ikke gå ut, bare fordi du er redd for at de skal være utro. Hvis de vil være utro, så er de det. De tar seg en fridag på jobb, lyver om å besøke foreldrene sine, eller sier de skal til legen. Det er ingenting du kan gjøre med det. Det eneste du kan gjøre er å være en kjærlig og omtenksom person. Det er den mest effektive måten å holde på en persons kjærlighet og tillit.

 16. «Den personen du kommer til å tilbringe mest tid med i livet ditt er deg selv, så prøv å gjøre deg selv så interessant som mulig.»

 17. Vi dømmer andre ut fra handlingene deres og oss selv ut fra intensjonen vår.» Det fikk meg til å tenke på mennesker, og jeg prøver å fortelle det til meg selv når idioten foran meg ikke bruker blinklys.

 18. Da jeg var 38 år gammel vurderte jeg å ta en to års videreutdanning i radiografi, Jeg snakket med en venn om det og hadde nesten overtalt meg selv til å ikke gjøre det. Jeg sa: «Jeg er for gammel til å begynne med det. Jeg kommer til å være 40 når jeg er ferdig utdannet.» Da sa vennen min: «Hvis du ikke gjør det, så blir du 40 uten av du har utdannelsen.» Jeg er snart 60 nå, og den utdannelsen utgjorde forskjellen mellom å leve godt og å så vidt få endene til å møtes.

 19. Jeg møtte en person som satt i rullestol. Han fortalte en historie om en person som hadde spurt ham om det var vanskelig å være fanget i en rullestol. Han svarte: «Jeg er ikke fanget i en rullestol – jeg er fri i den. Hadde det ikke vært for rullestolen så hadde jeg vært sengeliggende og kunne aldri ha forlatt huset mitt.»

 20. «Utdannelse er dyrt, men ingen utdannelse er dyrere». Jeg tok skolen mer på alvor etter at noen sa det til meg.

 21.  «Alle du møter vet noe som du ikke vet.» Bestefaren min sa det til meg, og det er en god påminnelse om at jeg er omringet av lærere.

[adsense2]

Hvilken fikk deg til å tenke? DEL artikkelen med vennene dine: