Hvis du stirrer på prikken i videoen, så skjer det noe utrolig. Jeg skjønner ikke hvordan!

41606

Hvis du stirrer på prikken lenge nok så vil du plutselig se slottet i farger

Menneskehjernen er det mest komplekse organet av alle arter, men det betyr ikke at den ikke enkelt kan bli lurt.

I denne videoen blir du bedt om å stirre på den svarte prikken på slottet på bildet. Hvis du fortsetter å stirre på prikken etter at det falske fargebildet har forsvunnet, og svart-hvitt bildet kommer tilbake, så vil du bli overrasket over å se slottet i farger (selv om det ikke er det)!

[adsense2]

I følge Metro, så oppstår denne illusjonen fordi ved å stirre på den falske fargen så svekkes cellemembranen som er ansvarlig for farge, slik at når svart-hvitt bildet kommer tilbake, så trenger cellene tid til å justere seg, noe som fører til at slottet ser ut som et fargebilde.