De filmer i en skolekantine i Japan. Det kjøkkenpersonalet gjør hylles av millioner verden over!

I Japan handler skolelunsjen om så mye mer enn bare å spise. På denne grunnskolen i Saitama, Japan, handler den 45-minutter lange lunsjpausen om å lære, akkurat som i mattetimen eller språktimen. Elevene dyrker sine egne poteter og grønnsaker i skolehagen. De serverer måltidene til hverandre i klasserommet og rydder opp etter seg, og det inkluderer også kildesortering av blant annet melkekartonger. Hvert steg i prosessen er nøye planlagt og bygger på samarbeid og at man skal ha det morsomt. Under denne dagen som ble filmet ble det servert fisk med pæresaus, potetmos og grønnsakssuppe. Alle ingrediensene er laget fra bunnen på skolekjøkkenet.

Det som begynte som en lokal, informativ video om skolelunsjen i den japanske byen har spredd seg verden over og har startet en diskusjon om skolelunsj i andre land, blant annet i USA. De fleste er overveldet over skolens måte å håndtere lunsjpausen; at elevene setter så stor pris på den gode maten og det harde arbeidet som kreves for å servere den.

[adsense2]

Ville du ha likt å se noe liknende på norske skoler? Med tanke på forståelsen som elevene ser ut til å ha og hvor mye de lærer seg om matens kretsløp og deres egen rolle i prosessen, så tror vi virkelig at dette vil være verdt å prøve. Bare tenk hvor stor interesse for mat elevene kan få!