Den 5-år gamle jenta kan ikke gå eller prate. Men når idolet hennes åpner døren? Jeg er rørt til tårer.

11381

Idrettstjerner kan virkelig fungere som gode forbilder.

Men det finnes flere helter der ute som lyser opp mange barn og ungdommers hverdag. 5-år gamle Cammy Babiarz har ikke hatt det lett i livet. Jenta ble født med Retts syndrom, en arvelig sykdom som nesten bare rammer jenter. Hvis sykdommen utvikles helt så vil det hindre hjernens utvikling og fører blant annet til funksjonsforstyrrelser og motoriske vanskeligheter. I Norge blir det født rundt 3 jenter i året som utvikler Retts syndrom

I Cammys tilfelle kunne hun hverken gå, snakke eller kommunisere som de fleste andre barn. Hun snakker gjennom øynene med blikk, og med latter. Den 5-år gamle jenta elsker ishockey og fremfor alt er det NHL-laget Chicago Blackhawks som gjelder. Cammys idol på laget er Duncan Keith.

[adsense2]

Chicago Blackhawks har, som en mengde andre hockeyklubber, kampanjer for å gi noe tilbake til alle supportere. I Chicagos tilfelle fikk fansen mulighet til å møte sine idoler gjennom kampanjen #Whatsyourgoal (Hva er ditt mål). Cammys mamma, Jackie, sendte inn et bilde av datteren sin med et spørsmål: Kan Cammy få møte idolet sitt Duncan Keith og skåre et mål?

Klubben valgte bildet av den smilende Cammy og inviterte familien til klubbens treningsanlegg og klubbhus, United Center. Der hadde foreningen og Cammys familie planlagt en spesiell overraskelse. Cammy slo seg ned i spillernes garderobe og snart åpnet døren seg…

I døråpningen sto hockeystjernen Duncan Keith. Cammy trodde knapt sine egne øyne.

cammy1

”Hun er fem. Hun elsker Blackhawks, men vi var litt redde for at hun kanskje ikke skulle kjenne han igjen ( Keith) utenfor isen”, forteller pappa Bill.

Ettersom Cammy ikke kan snakke så får hun hjelp av et verktøy, Tobii, som gjør at hun kan kommunisere. Selvfølgelig tok hun sjansen på å få prate litt med idolet sitt. Hun spurte Duncan om hvor mange tenner han har mistet i løpet av karrieren. Cammy hadde mistet 5, men der var NHL-stjernen verre. Keith har nemlig slått ut 10 tenner i sin karrière.

Cammy2

Men det sluttet ikke der. Duncan Keith tok til og med Cammy ut på isen. Med hjelp av en sele kunne hun stå på skøyter for første gang i livet, sammen med sin store helt. Sammen ordnet de det også sånn at Cammy fikk skåre sitt aller første mål.

cammy3

Cammy kan ikke snakke, men noen ganger sier at blikk og et ansiktsuttrykk mer enn tusen ord. Se gjerne på videoen fra dagen hennes, det kommer til å lyse opp din dag også.

 

Del gjerne dette med vennene dine hvis du ble rørt av å se hvordan så lite kan gjøre så mye. Bra jobbet alle sammen!