Den lille jenta skriver et brev om sin bestemor. Jeg ler så tårene triller.

57378

For mange år siden var det en liten jente på 4 år som het Sandra, som satt på en stol i blomsterbutikken til sin bestemor. Mens bestemoren laget blomsterdekorasjoner til kundene, snakket de om mye forskjellig, og bestemoren skrev ned hva Sandra sa. Hun samlet dette i en bok, som heter «Hva En Bestemor Er.»

Den lille jenta sa, «En bestemor er en dame som ikke har egne barn, så hun liker andre folk sine småjenter. En bestefar er som en bestemor, bare at han er en mann. Han går på turer med guttene, og de snakker om fisking og traktorer og sånt. Bestemødre trenger ikke gjøre noe spesielt, de bare er der. De er gamle, så de kan ikke leke for mye eller springe.»

[adsense2]

«Det er nok om de kjører oss til kjøpesenteret hvor lekehesten er, og de har med seg en haug med mynter. Eller om de er ute og går tur, så går de sakte forbi vakre ting, sånn som fine blader eller larver. De bør aldri si man skal kjappe seg.»

«Vanligvis er de litt tjukke, men ikke for tjukke for å knyte ungene sine sko. De har briller, og merkelig undertøy. De kan ta ut tennene sine. De trenger ikke være smarte, men de kan svare på spørsmål som hvorfor hunder hater katter for eksempel, og hvorfor Gud ikke er gift? De snakker ikke babyspråk slik andre besøkende gjør, for det er vanskelig å forstå. Når de leser for oss hopper de ikke over noe, og de bryr seg ikke om det er samme eventyret om igjen.»

Når hun var ferdig, sa hun, «Alle burde prøve å ha en bestemor, spesielt om de ikke har TV, fordi bestemødre er de eneste voksne som har tid.»

Det Sandra har fortalt oss, er hva barn setter mest pris på hos voksne: at de er snille, nyter de bedre tingene i livet, og de er ikke for travle til å ta seg tid til barna.

Kilde: Tickld

Likte du denne historien? DEL den gjerne med dine venner på Facebook