29. juni 2024

3 ganger spør legene om den gravide kvinnen vil ta abort. Men hun nekter hver gang!

Når 36-åringen Angela Formosa fra London i sin 5. svangerskapsuke fant ut at hun skulle bli mor til tvillinger, ble hun og ektemannen overlykkelige.

Men bare 11 uker senere måtte hun ta et viktig valg – og det sto om liv og død.

Angelas ufødte tvillinger fikk nemlig en grusom diagnose. På en rutinemessig ultralydundersøkelse, fant legene ut av tvillingene hadde vokst sammen på magen. Nærmere undersøkelse avslørte at tvillingene også delte deler av tarmen.

«De spurte meg 3 ganger om jeg ville ta abort. Vi hadde ingen anelse om hva som ville skje. Mange fortalte oss at de mest sannsynlig hadde tatt abort selv, men jeg sa nei. Det var ikke aktuelt for meg.» sier Angela.

Sannsynligheten for å bli gravid med siamesiske tvillinger er 1:200.000. Halvparten av slike svangerskap ender med abort, og 35 prosent av de som faktisk overlever fødselsen, er fortsatt døende etter fødselen. Verden rundt finnes det bare 500 tilfeller hvor siamesiste tvillinger har blitt separert med suksess. Disse tallene var ikke gode for Angela og ektemannen, men de bestemte seg likevel for å ikke ta abort.

Den 26. juli 2012 kom Ruby og Rosie til verden gjennom keisersnitt, i den 34. svangerskapsuken. Men bekymringene var langt fra over. De nyfødte tvillingene måtte opereres dagen etter fødselen. Den 5 timer lange operasjonen var livsfarlig for begge, og involverte 15 leger – men til slutt klarte de å separere de to tvillingene.

Og bare tre uker etter den risikable operasjonen, fikk foreldrene ta med seg tvillingene sine hjem.

I dag er Ruby og Rosie 5 år gamle, og går på samme skole som storesøsteren Lily. De liker å tegne og male, og er store tilhengere av Disney-feen Tingeling.

Selv om de ikke er fysisk koblet til hverandre lenger, vil de alltid være uatskillelige.

Del gjerne den utrolige historien med vennene dine på Facebook!