13. juni 2024

Den lykkelige mannen holder datteren sin i armene. 23 år senere, gifter hun seg på sykehuset!

Da legen Dan Harra Hill fra Saint Paul i Nebraska (USA) ble pappa til lille Emilea, var han overlykkelig. Men han hadde ingen anelse om hva fremtiden skulle bringe…

Årene gikk, og den lille jenta ble til en ung kvinne. «Dr. Dan», som pasientene kalte ham, var en meget godt likt mann, men han var på ingen måte immun mot sykdommene han i så mange år så hos pasientene sine. I november 2016, ble han diagnostisert med tykktarmkreft.

Legene måtte fortelle Dans familie at han ikke hadde lenge igjen å leve – kreften var dødelig, og svært aggressiv. Allerede i mars 2017 var han så syk at han måtte legges inn på sykehuset.

Dan hadde forventet at han skulle leve lenge nok til å se sønnen Noah uteksamineres fra skolen, og han var svært begeistret for at Emilea, som nå var 23 år gammel, skulle gifte seg med sin forlovede Kyle i Juni. Men tiden var i ferd med å renne ut.

Emilea tok med seg brudekjolen sin til sykehuset, så faren skulle få se den minst en gang. Og når han fikk se den, så de på hverandre, også skjønte de det: bryllupet måtte finne sted nå!

Emilea handlet umiddelbart. Hun ringte Kyle, og moren tok kontakt med brorens rektor. Et søskenbarn ringte en venn av en florist og fikk arrangert blomster. Venner av familien tok med kaker og bakevarer, og innen noen timer hadde de organisert bryllupet.

Samme dag mottok også Noah vitnemålet sitt fra rektoren, foran farens øyne.

En halvtime senere ble Emilea og Kyle viet, på sykehuset der Dan ble behandlet. Den døende pappaen er evig takknemlig, og glad for at han fikk oppleve disse rørende øyeblikkene.

Emileas brudekjole var egentlig ikke helt klar, og måtte holdes sammen av en sikkerhetsnål – men ingenting kunne ødelegge det nydelige øyeblikket. Ingenting kunne gjort henne mer lykkelig enn å se faren felle en tåre av glede.

En uke senere, døde Dan. Og selv om det var ufattelig trist, vil familien alltid huske at hans siste dager inneholdt mye mer enn smerte og sykdom.

Del gjerne den rørende historien med vennene dine på Facebook!