23. juli 2024

Når barna flytter ut, bygger alenemoren et nytt hus på bare 18 kvm. Resultatet er HELT fantastisk!

Som forelder er det tungt når barna blir voksne og skal forlate redet. De har vært hovedfokuset ditt i 18 år, men så tar det plutselig slutt og du sitter der mutters alene i det store, tomme huset – hva skal man gjøre da? Det lurte også alenemoren Michelle Boyle på.

Det var vanskelig å takle overgangen, men hun klarte å bruke den nye erfaringen til gjøre noe konstruktivt.

Hun bestemte seg for å bygge sitt eget lille mini-hus som var bedre tilpasset hennes behov nå som hun var blitt alene. Arbeidet tok litt mer enn et år, men det var verdt det da hun fikk se resultatet. Huset ble skikkelig koselig, og det passet perfekt for en enslig dame.

«Kjære mini-hus,» skrev hun på bloggen sin, «de siste 15 månedene har jeg brukt alt jeg har av tid, penger og energi på deg og nå; nå er du ferdig.»

Prosjektet fikk navnet «Det tomme redet», og det er tydelig at Michelle brukte husbyggingen til å få tankene bort fra andre ting.

«Noen drikker, andre røyker, noen trener eller gjør andre ting for å redusere stress, men ikke jeg. Du er mitt prosjekt, du gir meg utfordringer og problemer jeg kan løse.»

Før betalte Michelle 13000 kroner i måneden for tre rom. I dag bor hun i et 18 kvm stort hus, og betaler ikke mer enn 600 kroner for å leie den lille gressflekken huset står på. I prisen inngår også strøm, vann og internett.

Huset er mer innholdsrikt enn det de beskjedne 18 kvadratmetrene skulle tilsi.

Alle kjøkkenapparatene er fra 40- og 50-tallet. Det tok henne nesten to år å få samlet og renovert samlingen.

Michelle har også lagd sin egen dekorasjon som hun har hengt på veggene for at det skal bli mer hjemmekoselig.

Bor du smått kan du ikke sløse med plassen. Opp til sovealkoven går det en trapp som også fungerer som oppbevaringssted for sko, klær o.l. – ganske smart!

Huset har to hemser med hver sin seng. Her ser vi «gjesterommet» – et hyggelig soverom med bokhylle, leselys og vinduer med rullgardiner.

Den andre sovealkoven, hvor Michelle vanligvis sover, er noe større, men like koselig. Bare tenk deg følelsen av å våkne i slike omgivelser!

Michelle har også funnet plass til et garderobeskap i en den vesle boligen.

Slik ser huset ut om vinteren.

Selv om prosjektet er ferdig har ikke Michelle tenkt å gi seg med det første. Planen er å lage flere mini-hus som hun kan leie ut og forhåpentligvis tjene litt penger på. Vi ønsker henne lykke til!

Kunne du tenkt deg å bodd i et mini-hus? Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!