13. juni 2024

Forskning viser: Jo mer tid til tilbringer med moren din, desto lengre lever hun!

Hvor ofte tilbringer du tid sammen med moren din eller faren? Hvis du ikke møter de så veldig ofte kan denne studien være årsaken til å forandre på det.

Studien, som ble gjennomført av forskere ved University of California, fant ut at ensomhet spiller en stor rolle for livskvaliteten til eldre personer. Å være mye alene kan føre til økt risiko for blant annet depresjon, hjerte- og karsykdommer, og svekkelse av kognitive egenskaper – som igjen kan føre til en tidlgere død.

Studien omfattet 1600 mennesker, med en gjennomsnittlig alder på 71 år. Uansett hvilke økonomiske og helsemessige utgangspunkt deltakerne hadde, viste studien at ensomhet og sosiale relasjoner spiller en viktig rolle i både livskvalitet og levetid.

23 prosent av deltakerne som rapporterte at de var ensomme døde i løpet av de første seks årene etter studien, mens bare 14 prosent av de som sa de hadde godt selskap døde i samme tidsrom.

Annonse:

Strikk.no har tilbud på Viking Garn akkurat nå!

Når forskerne så på eldre personer som bodde på aldershjem, så de at de som var mest engasjert og aktiv sosialt, levde lengre.

«Eldre mennesker er ofte mer tolerante overfor hverandre, og de har mer livserfaring som gjør at de har enklere for å godta at folk ikke er perfekte og at man gjør feil. De dømmer ikke like mye.» forteller Barbara Moscowitz, sosialarbeider ved Massachusetts General Hospital.

Å tilbringe tid med sine kjæreste familiemedlemmer og venner fører ofte til latter. Og en god latter forlenger livet, både for deg og for de du deler tiden din med. Så hvis du har familiemedlemmer eller venner som begynner å bli gamle, sørg for å tilbringe så mye tid som mulig med de!

DEL gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!