23. juli 2024

Gråter du når du ser triste filmer? Det kan tyde på at du er mentalt sterk!

Empati er en egenskap som lar deg forstå hva andre føler i visse situasjoner, uten at du selv opplever det samme som de. Det er evnen til å tolke andre følelsesliv som om det var ditt eget.

Så når noen begynner å gråte fordi de for eksempel ser en trist film, er det sannsynligvis fordi vedkommende er veldig empatisk. Mange tenker kanskje at det bare er svake mennesker som begynner å gråte av en film, men det er faktisk feil. Folk som er veldig empatiske må være sterke – fordi følelser kan tappe deg for krefter.

Forskere som har studert gråting under filmer har funnet personlighetstrekk som kan assosieres med tristhet og gråting. Disse trekkene inkluderte blant annet empati, ekstroversjon, femininitet og selvtillit.

Man kan si at de som begynner å gråte av film har en liten fordel over andre. De har en bedre evne til å kjenne igjen følelser i andre basert på ansiktsuttrykk, kroppsspråk og magefølelse. Dette gjør at de har en bedre evne til å lese personer, noe som er en svært ettertraktet egenskap i for eksempel salgsbransjen.

Så hvis du får tårer i øynene av å se en trist film, betyr det på ingen som helst måte at du er en pyse. Du har rett og slett mye empati, og høy emosjonell intelligens.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!