13. juli 2024

Alle er skeptiske når gutten med Down syndrom skal danse. Så sjokkerer han ALLE!

Det finnes mange fordommer rundt mennesker som er født med diagnosen Down syndrom. I fjor avslørte en rapport at de fleste på Island som venter barn, velger å ta abort hvis de finner ut at barnet har syndromet.

Men siden har motstandere jobbet aktivt for å overbevise folk om at personer med Down syndrom kan leve minst like godt som andre.

Andrew er en av de. Han er en ung og lykkelig mann – som har Down syndrom. Andrew elsker å danse, og har i årevis brukt dans som en måte å uttrykke seg på. Han har til og med vært med i TV-programmet «The Greatest Dancer».

«Dansen har styrket Andrew selvtillit så enormt mye.» forteller Andrews mor til BBC.

Nedenfor kan du se et videoklipp av Andrews opptreden på «The Greatest Dancer». Både juryen og enkelte i publikum rynket litt på nesa når de så en med Down syndrom innta scenen. Men Andrew ga de alle hakeslepp!

Se selv nedenfor.

Del gjerne med vennene dine på Facebook!