15. juli 2024

Den funksjonshemmede jenta klarer ikke å bli med på klassetur. Så får lærerinnen hennes en idé!

Helma Waldemaar arbeider som spesialpedagog i Chicago i USA. Hvert år reiser hun og klassen på campingtur hvor de utforsker skogen og dyrelivet rundt byen. Det er noe både Helma og elevene hennes ser fram til med iver og lyst.

Men for en av elevene – Maggie – så turen ut til å bli umulig å gjennomføre. Hun har celebral parece og er avhengig av gå- eller rullestol for å kunne bevege seg.

Helma var likevel klar på at alle skulle få delta, selv de som ikke klarte å gå på egenhånd. Hun var bestemt på å finne en løsning og tok derfor kontakt med Greg Coleman som jobbet på den lokale sport- og friluftslivbutikken, men han klarte ikke å finne noen egnet bæresele som kunne holde vekten hennes. Helma undersøkte også muligheten for å låne en ponni eller bruke en trillebåre, men ingen av delene lot seg gjøre.

Dagen før avreise fikk hun en idé…

Se videoen under og DEL gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!