Paret har vært gift i over 70 år. Nå rives de fra hverandre av myndighetene!

1832

Det kanadiske paret Herbert og Audrey Goodine har vært sammen i 73 år, og gift i 69 år. De bodde alltid sammen, og sov alltid i samme seng. De siste årene har de bodd på et pleiehjem i New Brunswich, men de har fortsatt bodd sammen.

Men bare noen få dager før jul fikk de beskjed om at veiene deres skulle skilles. Herbert skal flyttes til et annet pleiehjem, på grunn av at han lider av demens. Så dette blir den første julen de ikke feirer sammen.

Det har fått parets datter til å reagere sterkt.

“Da jeg snakket med foreldrene mine i går, kunne jeg høre at de gråt. Moren min sa: ‘Nå er julen over for oss, og dette er den verste julen vi noen gang har hatt’.” skriver datteren Dianne Goodine i et innlegg på Facebook.

Datteren forteller at hun forstår at faren trenger ekstra omsorg, men at det er umenneskelig at paret skal separeres rett før jul, på så kort varsel.

Men myndighetene sier at de ikke kan ta hensyn til hvilken tid på året det er. De sier at det viktigste er at de tenker på personens behov for omsorg.

På kort tid har Dianne Goodines Facebook-innlegg blitt delt over 18.000 ganger, og mange mener at det gamle paret blir behandlet dårlig.

Det er, som Dianne sier, forståelig at faren hennes trenger mer omsorg og pleie. Men det virker helt unødvendig å flytte ham bare noen dager før julaften.

Del gjerne artikkelen hvis du er enig!