15. juli 2024

Studie viser: Folk som pynter til jul tidlig er lykkeligere – og fremstår som vennligere!

Synes du det er for tidlig å pynte til jul før vi har nådd desember måned? Eller er du en av de som finner frem julepynten allerede i november?

Mange kan bli smått irritert på de som velger å pynte til jul før den første søndagen i advent – men ifølge forskning publisert i Journal of Environmental Psychology, kan det lønne seg å pynte i god tid. Det gjør nemlig at du fremstår som vennlig og åpen for naboer og forbipasserende.

Deltakerne i studien ble vist hus var dekket av juledekorasjoner, og hus som ikke var pyntet. Det viste seg at de som var dekorert ble ansett som vennligere og mer tilgjengelige. Det skriver det britiske nettstedet Unilad.

Du kjenner deg kanskje igjen i at julepynt kan gi en rolig og behagelig følelse. Det har en tendens til å spre varme i huset.

«I en verden full av stress og angst, liker folk å assosiere med ting som gjør dem glade – og julepynt vekker sterke minner fra barndommen. Dekorasjonene er bare en stige opp til disse magiske barndomsfølelsene av forventning. Så å pynte tidlig til jul forlenger forventningene!» sier psykoanalytikeren Steve McKeown.

Det er altså bare å begynne å pynte til jul. Sett gjerne på favoritt julesangene dine på fult volum mens du er i gang!

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!