Den hjemløse mannen går inn på kafeen og ber om penger. 2 uker senere gjør han DETTE på kjøkkenet!

2004

«Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe» er et velkjent uttrykk som mange lever etter – og hvis uttrykket settes i bruk, kan små ting virkelig gjøre store forskjeller.

En person som lever etter dette uttrykket er Cesia Abigail Baires. Hun driver en kafé i Minneapolis i USA. En dag kom det en hjemløs mann inn i kaféen og spurte om penger.

Den 25 år gamle kvinnen har delt historien i et innlegg på Facebook, som nå sprer seg over hele internett i en enorm fart.

Og det er ikke tilfeldig at dette innlegget spres så raskt som det gjør. Cesias historie går som følger:

«Han kom inn i kafeen min en morgen og ba om penger. Jeg så på ham og spurte: ‘Hvorfor har du ikke en jobb, du vet vel at ingenting er gratis?’

Han svarte: ‘Jeg har en kriminell fortid og derfor vil ingen ansette meg. Derfor må jeg leve på gata og tigge om penger for å komme meg gjennom dagene.’

Vi var underbemannet på kafeen den dagen, så jeg spurte ham om han ønsket å jobbe. Øynene hans ble store, og smilet hans var den beste belønningen jeg kunne ha fått. Han sa at han kunne gjøre noe, så lenge han fikk litt mat i gjengjeld.»

Mannen fikk da et 2-timers skift hver dag. Han går ut med søpla, tar oppvasken og kommer alltid i tide. Med pengene han tjener kjøper han mat fra kafeen, for å gi tilbake.

«Han får selvfølgelig rabatt.» sier Cesia til CBS.

Marcus, som mannen heter, sparer også deler av inntekten for å gjenoppbygge livet sitt.

Slik avslutter Cesia Facebook-innlegget sitt:

«Gjør noe hyggelig med dine medmennesker, og ikke døm dem før du kjenner til historien deres. Alle fortjener en ny sjanse. Hvis der er endring du ønsker, hvorfor ikke starte med deg selv?»

Vi er enige med Cesia. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe.

Del gjerne artikkelen med dine venner på Facebook!