Postmannen skulle levere post til 94-åringen. Da han hørte henne gråte, brøt han seg inn!

50608

Josh Hefta jobber som postbud i North Dakota i USA. Hver dag leverer han post i sitt område, og han har blitt kjent med mange av de som bor der.

En av de han leverer post til er 94 år gamle Alice Paschke. Siden Alice er så gammel, pleier Josh å gå helt opp til døren hennes med posten. Men en dag i januar oppdaget han at noe var galt hos Alice.

Vanligvis kom hun alltid til døren for å snakke litt med ham. Hun bodde alene, og satte stor pris på samtalene med Josh. Hun inviterte han gjerne inn også. Men en dag når Josh banket på, var det ingen som åpnet. Han ble umiddelbart bekymret, fordi Alice alltid pleide å være hjemme når han leverte posten. Han banket på igjen, og det var da han hørte en svak stemme fra innsiden:

«Kom inn, jeg trenger hjelp.» hvisket Alice.

Josh handlet umiddelbart. Døren var låst, så han brøt den opp.

Inne fant han Alice på gulvet. Hun hadde falt dagen før, og ikke klart å reise seg. I 20 timer hadde hun ligget der på gulvet, og ventet på at Josh skulle banke på.

«Han er en så snill postmann, jeg kommer aldri til å glemme ham. Hele resten av mitt liv, så lenge hukommelsen min virker, kommer jeg til å huske dette.» sier Alice.

Josh reddet Alice’ liv den dagen.

I mai i år ble Josh hedret med den prestisjetunge prisen Postmaster General Award av arbeidsgiveren sin.

Under prisutdelingen var også Alice til stede, for å takke Josh for innsatsen. Alice flyttet til et pleiehjem etter ulykken, og dette var den første gangen hun og Josh møttes siden januar.

I dag er alt bra med Alice. Siden hun flyttet, får hun ikke lenger møte Josh hver dag, men hun får massevis av støtte fra familien sin. Og familien er også takknemlig for at Josh reddet Alice.

«Det er flott at mennesker som Josh Hefta gir det lille ekstra i jobben sin for å hjelpe folk som trenger det. I dette tilfellet reddet han bestemoren min sitt liv!» skrev Brent, Alice’ barnebarn på Facebook.

Verden trenger flere mennesker som Josh.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!