Når hun blir gravid, begynner det plutselig å vokse noe i pannen hennes. Noe som kunne ha drept henne!

26795

Høsten 2014, ventet 39 år gamle Bethany Gambardella sitt andre barn. Og siden det var hennes andre barn, var ikke kvinnen fra Texas spesielt bekymret for endringene kroppen hennes gikk gjennom.

Da den rødhårede kvinnen oppdaget en spesielt stor fregne i pannen, trodde hun bare det var et resultat av de hormonelle endringene som kom av svangerskapet. Men for dro likevel til en hudlege for å få den undersøkt. Og det viste seg straks at flekken var livsfarlig.

En biopsi viste at flekken i Bethanys ansikt var en ondartet, sjelden og spesielt farlig form for hudkreft.

Hvis Bethany skulle overleve, måtte de handle raskt. De måtte ikke bare fjerne huden der flekken var – det underliggende muskelvevet og lymfeknutene måtte også skjæres bort.

Det resulterte i at Bethany fikk et stort, dypt hull i pannen. Det fikset legene ved å ta et stykke hud fra bena hennes, og dekke over hullet. I en periode etter transplantasjonen, måtte Bethany gå med en gul svamp over såret, til den transplanterte huden hadde grodd seg fast.

I mellomtiden kjempet hun seg gjennom immunterapi og strålebehandling, for å bli helt kvitt kreften.

Bethany beseiret sykdommen, og fødte en frisk liten datter. Nå nyter hun hvert øyeblikk, og er evig takknemlig for at hun får leve videre og se datteren vokse opp.

Nå vil hun advare så mange som mulig mot farene overdreven UV-stråling medfører.

«Slutt å ligg for lenge i solen og i solarium.» skriver hun på Facebook. «Brunfargen er ikke et sunnhetstegn – det er skadet hud.»

Bethany var ekstremt heldig som ble behandlet såpass tidlig. Dra til en lege hvis du oppdager noen mistenkelige endringer i eller på kroppen din, spesielt i form av føflekker og fregner. Det er bedre med ett legebesøk for mye, enn ett for lite!

Del gjerne artikkelen med dine venner på Facebook!