15. juli 2024

Liker du bananer? Da må du se disse 9 SJOKKERENDE effektene. Nummer 6 er jo utrolig!

Bananer  er kanskje naturens mest undervurderte frukt. De gule fruktene er lette å overse, spesielt når det virkelr som om det alltid finnes noen nye og eksotiske tyer frukt som er det neste «store»..

Men sannheten er at bananer er velsmakende «supermat» som gjør utrolig mye godt for kroppene våre.

De er fulle av næringsstoffer, vitaminer, fiber og alle naturlige sukkerarter. Dette er en del av grunnen til at om man spiser bananer regelmessig, så er det med på å holde doktoren borte.

1) Halsbrann – Bananer er naturens anti-syre, og kan gi lindring for halsbrann og sure oppstøt. Spiser du en banan kan det umiddelbart minske halsbrann.

2) Blodtrykket – Bananer hjelper til med å senke blodtrykket, og beskytte mot slag og hjerteinfarkt, siden de har lavt natriuminnhold, og høyt kaliuminnhold. Nor som gjør de til helsekost for hjertet ditt.

3) Energi– Å spise en banan eller to før trening gir deg nok energi til å holde på en time eller mer.

4) Sirkulasjon – De kan fordele jern, som stimulerer produksjonen av røde blodlegemer, og styrker blodtilførselen.

 

[adsense2]

 

 

5) Magen– Når man lider av magesår er det mye man ikke kan spise. Men bananer trenger man ikke bekymre seg for at skal forsårsake smerte. Dette er på grunn av en glatt og myk tekstur som hjelper mageslimhinnen, og beskytter den mot syrer og irritasjon.

6) Depresjon– De kan bidra til å hindre depresjon, siden de har høye nivåer av tryptofan, som kroppene våre gjør om til serotonin. Serotonin er et signalmiddel i hjernen som gjør at mennesker kan slappe av, være lykkelige, og forbedre humøret. Slik kan bananer faktisk få mennesker til å bli bedre til sinns.

7) Forstoppelse – Er du forstoppet, så spis noen bananer. De har nok fiber i seg til å stimulere bevegelser i tarmene, og gir en naturlig lindring for forstoppelse.

8) Stress –  Når du kjenner deg stresset, spis en banan. De hjelper til med å regulere blodsukkeret og er rike på B-vitaminer, noe som naturlig roer ned nervestystemet og får oss til å slappe av.

9) Temperatur – Spiser du en banan på en varm dag, kan det kjøle deg ned ved å senke kroppstemperaturen. Det samme kan være ved feber.

 

Se selv i videoen nedenfor:

DEL gjerne videoen med vennene dine!
[widget id=»text-13″]