15. juli 2024

7 gode grunner til å drikke mer øl

Dette er gode nyheter for alle ølelskere!

Forskere har funnet 7 helsefordeler ved å drikke øl, så nå kan du reise glasset med god samvittighet.

ol1

Øl kan minske risikoen for hjertesykdommer

Folk som drikker store mengder øl, har en 19 prosent mindre risiko for å dø under en spesifikk tidsperiode, sammenlignet med de som ikke drikker øl.

De samme forskerne har kommet fram til at de som ikke drikker øl har en 56 prosent høyere risiko for å dø av hjertesykdommer, sammenlignet med oss som unner seg et glass nå og da.

ol2

Du blir tynnere

Liker du øl med høy alkoholprosent? Det kan faktisk gjøre deg tynnere, i følge professor Tim Spectors studie ved King’s College London. Som eksempel hevder han at belgisk øl er veldig bra for magen.

Stoffet xanthohumol, som finnes i øl, antas å kunne motvirke fedme og aldersrelaterte endringer, i følge forskere ved Oregon State University.

 

[adsense2]

 

 

Bra for bein

Litt øl er til og med bra for beina dine. Mørkt øl er rikt på kisel, et stoff som er viktig for oppbygningen av skjelettet vårt. Det vises i en studie i Journal of the Science og Food and Agriculture.

Mindre risiko for nyrestein

I følge Clinical Journal of the American Society of Nephrology, har mennesker som drikker en flaske øl om dagen 41 prosent mindre risiko for å få nyrestein.

Brus? Det øker risikoen.

 

ol3

Kan beskytte hjernen mot Alzheimers.

Xanthohumol er som sagt et stoff som finnes i øl. Dette stoffet motvirker ikke bare fedme, men det kan også beskytte hjernen mot sykdommer som Alzheimers og Parkinsons.

I følge forskere kan øl til og med gjøre deg smartere, men det er et problem ved det også; du må drikke omtrent 3 500 pints om dagen.

Øl er vitaminrikt

«Du skulle bli overrasket over hvor mange nyttige vitaminer det finnes i øl,» sier østerrikeren Dr Stephan Domenig til Huffington Post.

I øl finnes også mineraler som fosfor, jod, magnesium, kalium, og masse kalsium.

ol4

Kan fungere som solfaktor

Øl som er lagd av korn, inneholder ferulasyre, et sterkt antioksidant som kan beskytte huden mot skader fra solen.

Antioksidantet finnes også i tomater og mais, men en studie som ble gjort i London i 2000, viste at personer som drakk øl, fikk i seg all ferulasyren – mens de som spiste tomater bare fikk i seg en fjerdedel.

ol5

Gjerne DEL denne med vennene dine på Facebook!


[widget id=»text-13″]