19. juli 2024

Den hjemløse kvinnen blir nektet en kopp med vann. Når denne mannen skjønner hvorfor, griper han inn!

Britiske Jonathon Pengelly hadde aldri forventet at dette skulle skje da han dro på McDonald’ss en kveld. Men det som skjedde forandret livet hans. I et Facebook-innlegg skriver han:

«Natten gikk ganske annerledes enn forventet. Jeg dro ut og endte opp i en kø på McDonald’s. Jeg la merke til en kvinne som stod foran meg, som ba om å få et glass varmt vann. Kassereren sa nei…

Hjertet mitt knuste! Jeg snakket med henne, og fortalte henne at hun kunne bestille hva hun ville. Hun kunne ha bestilt alt. Jeg ble sjokkert da hun bare ønsket å bestille en cheeseburger – og ingenting annet. Men jeg kjøpte så mye som jeg klarte å bære, så hun ikke skulle gå sulten.

Men jeg kunne ikke gå i fra kvinnen alene. Hun var så hjertelig og elskverdig. Så jeg satte meg ned på den kalde, harde bakken med henne – midt på vinteren! Og vet du hva det gjorde? Det åpnet øynene mine!

Jeg snakket med henne, og ble oppriktig talt sjokkert da jeg hørte historien hennes og så hvor dannet hun var. Hun var så livlig og entusiastisk, men så har hun ingenting verdens ting.

Jeg inviterte Polly, som hun het, og en venn av henne til huset mitt, og lagde nok mat til å mette de over de neste par dagene. Så vasket vi alle klærne deres.

Polly og vennen tok seg en dusj, pusset tennene, og sa at de aldri hadde følt seg så verdsatt før. Jeg er ingen helgen, men denne gode lille gjerningen kostet meg rundt 200 kroner. 90 prosent av de jeg kjenner tjener 10 ganger mer enn det om dagen.

Det koster ingenting å være snill. Jeg håper virkelig at dette øker bevisstheten rundt hjemløshet i hele England.

Polly og jeg har siden snakket på telefonen, og jeg har lovet at hun aldri skal gå sulten eller kald igjen. Jeg ga henne tepper, puter og en ryggsekk full av mat. Når du ser folk på gata, ikke se ned på dem som om de var ingenting. Du vet ikke hva de har vært gjennom. Tenk i et lite øyeblikk!

Og jeg bryr meg ikke om at jeg ser forferdelig ut fordi jeg gråter! Polly, du har forandret livet mitt!»

For en rørende historie. Hvis alle hadde fulgt Jonathons råd, hadde nok verden blitt et bedre sted.

Del gjerne artikkelen med dine venner på Facebook!