Ny forskning viser: Rødvin og sjokolade minsker risikoen for å få rynker!

153

Liker du mørk sjokolade? Liker du rødvin? Hvis svaret på begge disse spørsmålene er ja, kommer du nok til å like forskernes nye oppdagelse!

En ny studie viser nemlig at rødvin og mørk sjokolade har foryngende effekter på huden, noe som gjør at de motvirker rynker.

«Da jeg så at noen av cellene ble forynget, kunne jeg ikke tro det. De gamle cellene så ut som unge celler. Det var som magi.» sier forskeren Eva Latorre.

Sammen med flere forskere fra England, undersøkte hun hvordan rødvin og mørk sjokolade påvirker kroppens celler. I eksperimentet brukte forskerne rødvin og mørk sjokolade, røde vindruer og blåbær. Samtlige fordi de inneholder flavonoider som er kjent for å virke anti-inflammatorisk og inneholder antioksidanter.

Når de behandlet cellene med disse matvarene, kunne de se at cellene ble forynget bare noen timer senere, noe Eva Latorre beskriver som «magi».

Nå håper forskerne at oppdagelsen kan brukes til å bremse ned kroppens aldring, ved å tilbakestille funksjoner hos aldrende.

«Dette er et første steg i forsøket på å få folk til å leve en normal levetid, men med god helse livet ut.» sier Lorna Harries, forskningslederen.

Har du hørt om bedre måter å motvirke rynker på enn å drikke vin og spise sjokolade?

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!