Den fremmede håner servitøren med autisme. Da svarer sjefen med å gi ham sparken!

888

«Kunden har alltid rett» sier ett av ordtakene i servicebransjen. Det kan være tøft for selvfølelsen når noen oppfører seg urimelig, og du ikke har noen som står bak og støtter deg. Derfor må jeg innrømme jeg ble litt bekymret da jeg hørte hva denne restaurantsjefen gjorde når en kunde hånet en av servitørene…

En gjest var misfornøyd med servicen han fikk på restauranten Little Italy i USA, og presenterte derfor sine klager for restaurantens daglige leder. Men istedet for å stille spørsmål og skjenne den ansatte som klagen gjaldt, var det gjesten som fikk gjennomgå… Årsaken var at gjesten i henvendelsen gikk til personangrep, noe han snart skulle angre på.

Det startet med at en kunde skjente en av de ansatte som leverte maten, fordi det var en feil i bestillingen. Men kunden nøyde seg dog ikke med deg. Han ringte restauranten og fortsatte å kjefte, denne gangen med flere personangrep mot den ansatte – som lider av autisme.

Kunden hadde blant annet anklaget den ansatte for å være ruspåvirket, men det var ikke tilfellet. Det var autismen som påvirket måten han snakket på.

P.J. Gialopsos, eieren av restauranten, tok kritikken på alvor, men ikke på en forventet måte. Som svar, skrev hun et brev til kunden, som hun også delte på Facebook:

«Så han (som leverte maten) har kanskje litt problemer med den sosiale delen, men det gir deg ikke rett til å kalle ham stygge ting og ødelegge dagen hans.» skrev Gialopsos, og forteller videre at kunden ikke er velkommen i restauranten deres lenger.

«Nå har vi avvist denne kunden. Når hans adresse, navn eller telefonnummer dukker opp, kommer det til å komme opp en melding om å «IKKE AKSEPTERE DENNE KUNDENS BESTILLING!». Jeg håper at denne kunden blir overrasket når «idiot-fyren» som leverte maten hans en vakker dag blir fysiker, mikrobiolog eller kjemisk ingeniør.» skrev hun på Facebook.

Her er Gialopsos (nr 2 fra venstre) etter at hun vant en pris for restauranten sin.

Facebook-innlegget hennes har nå blitt likt av over 33.000 mennesker, og delt over 8.000 ganger, noe som viser hvor mange som støtter henne i beslutningen.

«Det faktum at han har autisme spiller ingen rolle for noen på restauranten. Han bare jobber på.» sier hun til The Mighty.

Denne kvinnen er et godt eksempel på hvordan en god leder bør være. Hun støttet sin medarbeider, og gjorde det klart og tydelig at det ikke er greit å gå til personangrep.

Del denne artikkelen hvis du også mener at hun gjorde det riktige!