Dette huset ble laget med en 3D-printer. Og det var ferdig på under 48 timer!

3938

Når du hører snakk om et 3D-printet hus, så tenker du kanskje at det høres veldig usannsynlig ut. Men takket være entreprenørfirmaet Icon og organisasjonen New Story, er dette et nytt konsept som raskt blir til virkelighet.

Verdens første 3D-printet hus ligger ifølge Icon i den Amerikanske byen Austin, og er på ca. 32 kvadratmeter. Det lille huset skal fungere som et bevis på at konseptet er gjennomførbart, og at det kan bidra til å gjøre boliger tryggere, rimeligere og raskere å bygge enn noensinne.

3D-printing av hus har dessuten flere fordeler som man ikke har ved tradisjonelle byggemetoder. For eksempel blir det nesten ikke noe avfall.

«Du kan også bygge mye fortere og ha et bredere designspekter, samtidig som kostnadene holdes til det minimale.» sier Jason Ballard, en av Icons grunnleggere.

«Dette er ikke 10 prosent bedre. Det er 10 GANGER bedre!»

Huset i Austin ble ifølge New Story’s hjemmeside ferdigstilt på under 48 timer, men planen er at det skal gå enda fortere, i takt med at teknologien utvikler seg.

Målet er å bygge ferdig hus på 24 timer, til priser så lave som 4000 dollar – ca. 33.000 norske kroner. Huset i Austin kostet til sammenligning rundt 86.000 kroner.

Se videoen nedenfor.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!