Forskere avslører: Å ta en jentetur med dine beste venninner er bra for helsen!

19367

Hverdagen kan ofte være fylt med mas og stress, men det er noe man som regel glemmer når man får tid til å gjøre noe man elsker. For de aller fleste er kvalitetstid med familien nøkkelen til lykke, men i blant må man også finne på ting utenfor familien.

Nå viser nemlig forskning at en gruppe med gode venninner på mange måter er helsefremmende for kvinner.

The Harvard Women’s Health Blog har rapportert at sosiale forbindelser ikke bare gir fornøyelse, men også påvirker helsen nesten like effektivt som blant annet søvn og godt kosthold.

Annonse:
Glad i å strikke? På strikk.no får du garn og strikkepakker til fantastiske priser!
Drops air og Viking Garn, samt flotte strikkeoppskrifter.

Det viser seg at folk med bedre sosiale relasjoner er lykkeligere, har færre helseproblemer, og til og med lever lengre.

Det har også blitt fastslått at mangel på positive sosiale bånd kan føre til større sannsynlighet for depresjon, tidligere kognitive svekkelser og kortere levetid. Årsaken er at mangelen på sosiale forbindelser kan forårsake skadelige stressnivåer. Dette kan igjen påvirke blant annet arteriene og immunforsvaret negativt.

Vennskap og gode relasjoner er altså viktig for å opprettholde en god helse. Det er dessuten også bevist at kvalitetstid med venner kan øke kroppens produksjon av hormonet oksytocin, som hjelper hjernen å kommunisere følelser av lykke og tilhørighet. Jo mer av hormonet folk har i kroppen, jo mer tillitsfulle, sjenerøse og vennlige er de.

«Å ha noen gode venner rundt seg kan utgjøre en stor forskjell på helse og velvære. Så det er lurt å investere i vennskapene som gjør deg mest lykkelig.» sier psykologen William Chopnik fra Michigan State University.

Og det er jo en utmerket unnskyldning for å ta seg en jentetur med venninnene sine, eller hva?

Det er kanskje på tide å sette seg ned med vennegjengen og planlegge en ferietur?

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!