13. juni 2024

Ny forskning viser: Personer som drikker Gin & Tonic har større hjerne enn andre!

Mange synes det er godt å slappe av og ta seg et glass vin eller en drink etter endt arbeidsuke. Hva folk liker å drikke er veldig varierende, men nå avslører forskere noe utrolig om de som foretrekker Gin & Tonic…

De har større hjerne enn andre!

Ifølge den nye forskningen finnes det altså en sammenheng mellom hjertestørrelse og smaksløker. Og de som liker bitter smak, har større sannsynlighet for å ha en større hjerne.

Det er altså ikke slik at du automatisk blir den smarteste personen i rommet av å bestille deg en Gin & Tonic neste gang du er i baren. Studien handler på ingen måte om intelligens.

Den har fokus på hvilken innvirkning hjernestørrelse kan ha på hvordan vi oppfatter smak.

«Uansett om man liker tonicvann eller ikke, så vil folk med større hjerne oppfatte smaken som mindre bitter enn de andre.» sier forskeren Daniel Hwang, som står bak studien.

Over 1600 personer fra USA og Australia deltok i studien, hvor hjernestørrelse ble målt ved hjelp av MR.

Personene ble også bedt om å rangere sine smakserfaringer med søte og bittre produkter. De fikk også uttale seg om kinin, en bitter nøkkelingrediens i tonicvann.

Det viste seg da at den venstre hjernehalvdelen, som kontrollerer blant annet minne, lukt og visuell oppfatning, var større hos de som ikke oppfattet kinin som særlig bittert.

Så hvis du er glad i Gin & Tonic kan det dermed hende at din venstre hjernehalvdel er noe større enn vennene dine som ikke liker bitre smaker.

Så hvis du er glad i Gin & Tonic kan det dermed hende at din venstre hjernehalvdel er noe større enn vennene dine som ikke liker bitre smaker.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!