Kvinnen slaktet flyselskapet. Fordi de refererte til henne som «Frøken» istedet for «Doktor»

6968

Mikroaggressjon er et uttrykk som ofte brukes til å beskrive fordommer og forskjellsbehandlinger kvinner og minoriteter ofte blir utsatt for. Det gjelder små ting som kanskje virker trivielle, men når man legger alle de små tingene sammen, kan det bli uutholdelig for den utsatte personen.

Det viste en australsk lege nylig, når hun på Twitter uttrykte sin misnøye med flyselskapet hun reiste med. Årsaken skal ha vært at personalet ombord refererte til henne som «frøken» istedet for «doktor».

«Hei Qantas! Mitt navn er Dr. O’Dwyer. På flybilletten min står det ‘Dr. O’Dwyer’. Ikke se på billetten min, for så å se på meg, så på billetten igjen – og anta at det er en skrivefeil. Jeg gikk ikke 8 år på universitet for å bli kalt frøken!» skriver hun på Twitter.

Legens innlegg på Twitter satte i gang en stor diskusjon, hvor mange mente at hun bare var opptatt av sitt eget ego. Andre mente at det å referere til noen etter tittel er et tegn på respekt.

Dr. O’Dwyer svarte da med å forklare at det ikke hadde noe med ego å gjøre, men kjønnsdiskriminering.

«Det handler ikke om tittelen. Det handler om at dette aldri hadde skjedd hvis jeg var en mann.» skriver hun.

Hva synes du? Er du enig med Dr. O’Dwyer? Eller overreagerte hun for en liten bagatell?

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!