Forskere bekrefter: Å spise sjokolade hver dag er bra for hjernefunksjonen din!

21959

De aller fleste av oss elsker smaken av sjokolade, men prøver så godt vi kan å spise det så sjeldent om mulig, for å passe på helsen.

Mesteparten av sjokoladen man finner i godterihyllene i butikkene er riktignok full av sukker og andre usunne stoffer, så det er forsåvidt lurt. Men ren, mørk sjokolade har faktisk vist seg å være bra for både hjertet og den generelle kardiovaskulære helsen.

En ny studie publisert i Frontiers in Nutrition, utført av forskere ved University of L’Aquila, bekrefter dette. Studien viste at regelmessig inntak av produkter som inneholder ren kakao kan forbedre hjernefunksjon, spesielt når det gjelder konsentrasjon, hastighet, minne og verbal flyt.

Studien viste dessuten også at sjokolade kan hjelpe eldre mennesker som sliter med dårlig hukommelse eller andre nedsatte kognitive egenskaper.

«Regelmessig inntak av kakao og sjokolade kan faktisk gi gunstige effekter på kognitiv funksjon over tid.» sier forfatterne Valentina Socci og Michele Ferrara.

Årsaken skal være flavonoidene i kakao.

«Hvis du ser på den underliggende mekanismen, har flavonoidene gunstige effekter på kariovaskulær helse, og kan øke blodvolumet i hippocampus dentate gyrus.» forklarer Socci.

Dette er jo fantastiske nyheter for alle som elsker sjokolade, men samtidig er det viktig å huske at det ikke er bra å spise for mye av det gode heller.

«Det er potensielt negative bivirkninger også.» forklarer Socci.

«De er hovedsaklig knyttet til kaloriverdi, samt innhold av stoffer som for eksempel koffein, teobromin og sukker.»

Det kan altså være lurt å unne seg en bit sjokolade i ny og ne, men alt med måte.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!