Danske forskere mener: Å være singel er like helseskadelig som å røyke!

4020

Singellivet er ikke bare ensomt. Det kan også være livsfarlig, ihvertfall hvis man skal tro disse danske forskerne. De mener nemlig at ensomhet kan være like skadelig som røyking.

Menn som bor alene har en 90 prosent større risiko for å dø av hjertesykdom enn de som er gift eller har samboer. Det er en like høy risikoøkning som for røykere.

Forskerne har fulgt 3300 menn fra København fra midten av 1980-tallet og 32 år framover. Studien ble nylig publisert i European Heart Journal.

Et stort antall biologiske, livsstils- og miljøfaktorer ble tatt i betraktning, inkludert røyking, blodtrykk, diabetes, mosjon og humør.

«Det viser seg altså at de som lever alene har større risiko for å dø av hjertesykdommen enn de som ikke gjør det. Det er farlig for de fleste mennesker å være alene.» sier lege og kardiolog Magnus T. Jensen.

Studien viste dog et klart skille mellom de ulike sosiale gruppene deltakerne tilhørte. Høyskolestudenter og menn i lederstillinger hadde ikke høyere risiko ved å bo alene, noe som ifølge forskerne skyldes at de ofte har et bredere kontaktnettverk og dermed bedre sosiale ressurser.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!