18. juni 2024

70 år etter Holocaust flyver en drone over Auschwitz. Se de ufattelige bildene den fanget!

1. september 1939 angrep tyskerne Polen, og totalt kaos brøt ut. Noe av det første tyskerne gjorde, var å samle alle jødene de fant i ghettoer.

Nazistene begynte å bygge såkalte konsentrasjonsleirer for å nå målet sitt: en etnisk rensing, hvor polakker, jøder og romanifolk skulle utryddes. Den første konsentrasjonsleiren ble bygd i 1933, og innen slutten av krigen i 1945, var det 730 leirer.

Fangene i konsentrasjonsleirene ble brukt som arbeidskraft, noe tyskerne hadde et stort behov for under krigen.

Den mest kjente konsentrasjonsleiren var Auschwitz, som bestod av tre deler: Auschwitz I, som var den opprinnelige hovedleieren, Auschwitz II, som fungerte som en ren utryddelsesleir, og Auschwitz III-Monowitz, som var en arbeidsleir som produserte syntetisk gummi.

Holocaust er uten tvil en av historiens styggeste, mørkeste og og mest umenneskelige hendelser. Det gjør vondt å se tilbake på alt det grusomme som skjedde, men historien må ikke glemmes – slik at den aldri gjentas.

Nedenfor kan du se et videoklipp fra Auschwitz, filmet med en drone. Klippet gir et lite innblikk i hvilke forhold fangene måtte leve under, og er en påminnelse om alt det vonde som skjedde der. Helt nederst kan du se en video fra en rundtur inne i selve «Auschwitz 1»-leiren.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!