Christine Koht har fått kreft. «Nå er jeg redd».

1238

Stand Up Norge melder at Christine Koht er kreftsyk. Produsenten, Elina Krantz, bekrefter dette og legger til at underholdningsstjerna må avlyse flere show.

«Alle våre tanker går til Christine og de rundt henne. Vi håper og ber om at dette fantastiske fyrverkeriet av et menneske blir frisk og kommer tilbake til oss, og scenen», sier Krantz til VG.

Krantz ber om ro i denne perioden, slik at Christine får brukt all energien sin på å bli frisk. Hun ønsker også å dele at Christine takker for støtte og gode tanker.

Christine Koht er kjent fra programmer som «Koht i familien», «Koht og kidsa» og «Jan Johansen: Jakten på den norske mannen».

På slutten av fjoråret måtte Christine avlyse en forestilling på grunn av sykdom. Da hadde hun gjennomgått en operasjon for å fjerne en klump. Operasjonen var vellykket og det viste seg at klumpen var godartet. Men i januar i år kom sjokkbeskjeden, Christine Koht har fått kreft.

Sjelden type kreft

Christine åpnet seg opp om sykdommen til Aftenposten. Der sier hun at det er en sjelden type kreft hun har fått, en form for føflekkreft, som sitter på slimhinnene. Moren, Kirsten, og kona, Pernille, kjemper begge for at Christine skal bli frisk.

«Vi er et team på tre, og vi kjemper alle for at hun skal overleve».

Men Christine sier at det bare er 50% som overlever. Heldigvis har hun gode folk rundt seg som hjelper henne. Hun har fått over 1300 meldinger av folk som ønsker henne god bedring.

Men hun erkjenner at hun er redd. «Akkurat nå er jeg ikke modig. Nå er jeg redd. Nå er jeg liv og død-redd».

Planen hennes nå er å starte en podkast hvor hun forteller om sykdommen og hva hun går gjennom. Podkasten skal hele «Kohts kamp».

Vi ønsker verdens modigste Christine Koht all god bedring. 

DEL gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook.