Ingen på bussen vil gjøre plass til rullestolbrukeren. Da gir sjåføren de en lærepenge de sent vil glemme!

151429

Å gi fra seg setet sitt til noen som trenger det mer, for eksempel eldre, gravide eller handikappede, er en selvfølge for mange. Men dessverre ikke for alle.

Franskmannen Francois Le Berre lider av sykdommen MS, og må derfor bruke rullestol. Men å tilpasse seg hverdagen som rullestolbruker i Paris har ikke vært enkelt. En dag når Francois skulle ta bussen, ville ikke noen av passasjerene gi plass til rullestolen hans.

Men når bussjåføren oppdaget det, tok han umiddelbart grep.

«Nå er det nok! Alle sammen AV BUSSEN. NÅ!» ropte sjåføren.

Han kastet av alle passasjerene, slik Francois fikk plass på bussen – men også slik at de andre passasjerene fikk kjenne hvordan det føltes å ikke få bli med.

«Dere får vente på neste buss!» sa han til de egoistiske passasjerene, før han kjørte videre.

Flere mediekanaler omtalte hendelsen, og sjåføren havnet i hardt vær for å bryte reglene for hvordan han skal opptre på jobb. Men han slapp heldigvis unna ustraffet.

Regie Autonome des Transports Parisiens, organisasjonen som håndtere alt av kollektivtransport i Paris, fikk høre historien og klarte å spore opp sjåføren. Men de valgte å ikke straffe ham, da det han gjorde var moralsk riktig.

Noen ganger må slike hendelser finne sted for at folk skal innse hvor selvsentrerte de er. Vi synes i alle fall at denne bussjåføren gjorde det eneste riktige.

Del gjerne artikkelen hvis du er enig!