Busspassasjer ba blind kvinne fjerne servicehund. Fordi den var SVART!

1591

Da Megan Taylor var 15 år ble hun utsatt for en alvorlig hodeskade, noe som skapte flere medisinske problemer. Hun mistet deler av hørselen, fikk svekket balanse, opplevde svimmelhet og fikk episodisk blindhet. «Jeg kan midlertidig miste synet, helt plutselig uten forvarsel, noe som er veldig skummelt», fortalte Megan The Liverpool Echo. «Selv når jeg kan se, blir jeg så svimmel og disorientert at når jeg går faller jeg mye og bekker over ting».

Som resultat av funksjonshemningen bruker Megan en servicehund til å hjelpe henne med daglige oppgaver. Hunden hjelper henne med å plukke opp ting, bekledning, løsne skoene sine, tømme vaskemaskinen og ringe etter hjelp i tilfelle hun besvimer. «Folk burde vite at servicehunder kommer i alle former og fasonger, og er trent til å hjelpe mennesker med ulike typer funksjonshemninger», sa Megan. «På samme måte som som en rullestol, stokk eller et par briller, er de viktige og nødvendige hjelpemidler. Sådan er servicehunder lovlige å ha med seg over alt på alle offentlige steder».

Denne mandagen opplevde Megan, som er 22 år gammel, en ubehagelig situasjon da hun tok bussen. Som vanlig gikk hun ombord bussen med servicehunden sin, en toårig svart labrador som heter Rowley. En passasjer trodde imidlertid ikke at Rowley kunne være en servicehund siden den var svart, ikke gul.

Megan sier at en ikke-navngitt kvinne konfronterte henne og spurte: «Hvorfor er det en ***vetes hund på bussen? Få den av». Megan forsøkte høflig å forklare at Rowley var servicehunden hennes, men kvinnen kalte henne en løgner, fordi «servicehunder er gule labradorer, mens din er svart».

«Jeg prøvde å forklare henne at servicehunder kan ha forskjellige farger og at de ikke trenger å være labradorer, selv om Rowley er en labrador», sa Megan til avisa. «Hun fortalte meg at jeg tok feil. Jeg forsto at det ikke var noe vits å prøve å forklare denne kvinnen, og at det ikke var verdt tiden min. Jeg forsøkte heller å ignorere henne mens hun fortsatte å prate tull».

På grunn av funksjonshemningen trenger Megan servicehunden sin for å føle seg sikker og trygg. Det er derfor kjipt når en busspassasjer bestemmer seg for å lage så mye oppstyr. Men Megan har blitt vant til ulike ubehagelige situasjoner når hun bruker offentlig transport. «Jeg tror ikke jeg har hatt en stressfri tur når jeg tar offentlig transport, jeg er veldig nervøs når jeg bruker det», fortalte hun The Liverpool Echo.

«Tidligere har jeg blitt spyttet på, tråkket på, dyttet ut av veien og anklaget for å være en «full ungdom» når jeg har mistet bevisstheten på grunn av hjertesykdommen og den nevrotiske lidelsen», fortsatte hun. «Jeg prøver å være positiv og ikke la hendelser som dette påvirke meg. Jeg skammer meg ikke for funksjonshemningen min. Til tross for at jeg har hatt så mange negative opplevelser, vet jeg at disse menneskene er minoriteten. De fleste er snille og hyggelige».

Skulle ønske mennesker var like kjærlige som hunder…

 

DEL gjerne med vennene dine på Facebook!