10 ting som vil forandres med deg når du mister foreldrene dine

132397

Det kan være lett å glemme at foreldrene våre, i likhet med alle andre, er vanlige mennesker – som før eller siden må forlate oss.

Mens man vokser opp, tar man det gjerne for gitt at foreldrene er der. Selv når vi blir voksne, kan det være fort gjort å glemme hvor viktig det er å sette pris på den tiden man faktisk har sammen. For hva skjer den dagen de er borte?

Naturligvis er det ingen som liker å tenke tanken, men det kan hjelpe litt mot sorgen når den først inntreffer.

1. Familiens betydning blir klarere enn noen gang

Ingen kommer noen gang til å elske deg høyere eller like betingelsesløst som foreldrene dine. Det spiller ingen rolle hvor ofte dere har kranglet eller trosset hverandre. De snudde aldri ryggen til deg, uansett hvilke utfordringer du møtte.

2. Du vil ikke kunne røre deg på en stund

Du føler deg fysisk syk, og ønsker mer enn noen gang at mamma eller pappa kunne tatt vare på og pleid deg.

3. Du føler sorg for barnebarna som foreldrene dine aldri får møte

Familiebildene dere ikke kan ta, reisene dere ikke kan dra på sammen. Dette er tanker som kommer til å ta mye plass.

4. Du klarer ikke å høre på at andre klager på foreldrene sine…

… for du hadde gjort hva som helst for å få høre moren din sitt mas igjen.

5. Sorgen forsvinner aldri

Noen dager kommer du til å gråte like mye som den dagen de gikk bort. Smerten blir lettere å leve med etterhvert, men den kommer aldri til å forsvinne helt.

6. Du blir misunnelig på de som fortsatt har foreldrene sine

Du kommer til å bli misunnelig på venner og bekjente som fortsatt har foreldrene sine. Som reiser hjem til de i juleferien, og som i det hele tatt fortsatt har muligheten til å tilbringe tid med de.

7. Ensomme høytider

Høytider, som jul og påske, blir aldri det samme igjen. Uansett om du har en ektefelle, egne barn og andre familiemedlemmer, kommer det alltid til å føles som om noe mangler.

8. Hemmeligheter avsløres

Hemmeligheter kommer til å avsløres. Hemmeligheter foreldrene dine har holdt for deg. Du kommer til å innse at de faktisk var vanlige mennesker, ikke bare foreldrene dine.

9. Din første tanke er å ringe de når noe skjer

Hvis det skjer noe du ikke vet hvordan du skal håndtere, eller trenger råd, kan den første tanken ofte være at du skal ringe mamma eller pappa – selv om du egentlig vet at de ikke er der lenger.

10. Du innser hvor mye du elsket dem

Dette er den største ironien i å miste noen man elsker. Det er først da man innser hvor høyt man elsket dem.

Men selv om de ikke er til stede fysisk lenger, kommer de alltid til å leve videre i deg. Det skjer noe med et menneske som mister foreldrene sine. Man lærer seg virkelig å sette pris på de små øyeblikkene med sine egne barn.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!